Cocu: 'Europa, welk ticket van ondergeschikt belang'

Reacties

Europees voetbal is het enige dat dit seizoen nog telt bij PSV. Trainer Phillip Cocu zag na de nederlaag van vorige week in Amsterdam de achterstand op koploper Ajax oplopen naar veertien punten. De titel is in Eindhoven niet langer een onderwerp van discussie.

Cocu: 'Europa, welk ticket van ondergeschikt belang'

Alle pijlen zijn vanaf nu gericht op de nieuwe doelstelling. 'Europees voetbal hoort bij PSV, welk ticket is van ondergeschikt belang', aldus Cocu tijdens de persconferentie. Voor de competitiehervatting tegen Ajax was er nog een sprankje hoop op meer, maar na de 1-0 nederlaag is de titel niet langer aan de orde.

'De teleurstelling was groot', zegt Cocu. 'We hadden een paar dagen nodig om de nieuwe doelstellingen scherp te stellen en naar het volgende duel toe te leven. Iedereen is nu weer gefocust en scherp en ik verwacht een stabieler elftal tijdens de verdere tweede seizoenshelft.'

Zaterdag treffen de Brabanders direct een concurrent om de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. 'AZ speelt compact, heeft veel beweging in de voorhoede en is gevaarlijk in de counter. Toch verwacht ik dat wij het initiatief hebben', weet de PSV-coach.

Matavz
In Eindhoven mist Cocu nog altijd een waslijst aan spelers zoals Georginio Wijnaldum, Peter van Ooijen, Abel Tamata én Tim Matavz. Laatstgenoemde is op weg naar zijn rentree, maar moet het duel met AZ nog aan zich voorbij laten gaan. 'Tim is helemaal fit en speelt zondag mee met Jong PSV', aldus Cocu.

Na het vertrek van Ola Toivonen naar Stade Rennes wil Cocu zijn selectie intact houden, dus ook met Zakaria Bakkali. Na de komst van Bryan Ruiz is het grote talent, die een flistende seizoenstart kende, inmiddels derde keuze als rechtsbuiten. Een verhuur leek even aan de orde, maar werd vrijdagmiddag tegengesproken door Cocu.

'Hij is pas zeventien jaar en kan hier nog veel leren', legt Cocu uit. 'Het enige nadeel dat Bakkali heeft is dat hij niet meer kan spelen voor de beloften, nu hij vijftien officiële duels in het eerste heeft gespeeld dit seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.