Cocu blij met concurrentie: 'Daarom speel je bij PSV'

Reacties

PSV doet het woensdag op bezoek bij Excelsior nog zonder Maxime Lestienne. Verder constateert trainer Phillip Cocu tevreden dat hij een steeds grotere selectie tot zijn beschikking heeft.

Cocu blij met concurrentie: 'Daarom speel je bij PSV'

Na een besloten training van zo’n drie kwartier besprak Cocu de uitwedstrijd op Woudestein. PSV zal daar aantreden zonder Lestienne. De Belg kampt met kuitklachten en werd maandag onderzocht in het ziekenhuis. 'Daarbij is geen grote schade gevonden', zei de trainer opgelucht. Toch is de regerend landskampioen op zijn hoede wat de aanvaller betreft.

Cocu: 'Hij is vrijdag namelijk wel met duidelijke klachten van het veld gegaan. We gaan hem nu op geleide van de pijn en de klachten weer terugbrengen op het niveau van de groepstraining. Dat zijn we nu aan het uitstippelen. Hij heeft nu twee keer last gekregen, we moeten voorkomen dat het een derde keer gebeurt.' Santiago Arias keert na zijn schorsing wel terug bij de selectie, waartoe ook Jetro Willems behoort.

Alle terugkerende spelers zorgen ervoor dat Cocu met een luxeprobleem komt te zitten. 'Het is prettig dat zo goed als iedereen fit is. We hebben een grote groep, dus kunnen we keuzes maken. Daarom speel je in mijn ogen ook bij PSV: om de beste spelers om je heen te hebben. Je zult altijd goed moeten presteren om bij de eerste elf te zitten.'

Cocu heeft er bovendien alle vertrouwen in dat zijn ploeg tegen de Rotterdammers de drie punten kan pakken. 'Thuis zijn we op 1-1 blijven steken. Dat alleen al moet een motivatie zijn. De omstandigheden daar zijn lastig, het is niet het beste veld van de Eredivisie. Maar wij moeten laten zien dat we een stap verder zijn dan vóór de winterstop.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.