Cocu: 'Als we zó blijven spelen, geven we dit niet meer weg'

Reacties

Hoewel PSV in eigen huis met 1-3 verloor van Ajax, was trainer Phillip Cocu na afloop vooral positief. De coach van de Brabanders denkt dat de Eindhovenaren kampioen gaan worden als het vandaag getoonde spelpeil ook in de komende negen duels gehaald wordt.

Cocu: 'Als we zó blijven spelen, geven we dit niet meer weg'

Cocu vertelde na afloop vooral teleurgesteld te zijn dat zijn ploeg zichzelf niet had beloond voor het goede optreden. 'Ik denk dat we een heel goede wedstrijd hebben gespeeld. Ajax heeft slechts gebruikgemaakt van de spaarzame momenten die het kreeg. Wij speelden met veel energie, flair en overtuiging, maar staan met lege handen omdat we onszelf niet belonen. Er heeft maar één ploeg gevoetbald en dat waren wij. Wij hebben de wedstrijd gemaakt', aldus Cocu bij FOX Sports.

PSV poetste in de 77ste minuut de openingsgoal van Ricardo Kishna weg en ging daarna op jacht naar de zege. 'Want wij hadden het idee dat Ajax rijp was voor nog een tegentreffer.'

Cocu baalde wel van de manier waarop de 1-2 viel. Jeffrey Bruma maakte een overtreding op Anwar El Ghazi en invaller Lasse Schöne schoot de vrije trap binnen. 'Ik vind dat geen slimme overtreding. Zeker niet als Schöne even daarvoor met een vrije trap de laat geraakt heeft.' Cocu wilde zich niet uitlaten over het al dan niet terecht opstellen van een muurtje door doelman Jeroen Zoet. 'Als ik de beelden nu zo zie, kan hij 'm ook nog wegkoppen', refereerde Cocu aan Jürgen Locadia, die de bal van richting veranderde. 'En eerder dit seizoen hebben we ook een goal tegengehad omdat Jeroen juist geen muur neerzette en er een zwabberbal invloog. Het is aan hem om dat te bepalen.'

Door de zege verkleint nummer twee Ajax het gat tot koploper PSV naar elf punten. 'Het is goed dat we een klein buffertje hebben', aldus Cocu. 'Ik denk ook dat vandaag heeft aangetoond dat we er goed op staan, die afstand van elf punten is er ook niet voor niets. Als wij zó blijven spelen, geven we het niet meer weg', besloot Cocu strijdvaardig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.