Cocu: 'Als je die penalty maakt, win je deze wedstrijd'

Reacties

Trainer Phillip Cocu constateerde na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Groningen dat PSV met name in de afronding faalde. 'Ik had het gevoel dat we nog een uur door konden voetballen, maar dan alsnog niet zouden scoren.' De landskampioen liet daardoor voor het eerst dit seizoen punten liggen in de Eredivisie.

Cocu: 'Als je die penalty maakt, win je deze wedstrijd'

PSV kreeg tegen het voorafgaand aan het duel in Eindhoven nog puntloze Groningen genoeg kansen om de ban te breken, maar kreeg de bal er niet in. De gemiste penalty van Luuk de Jong stond wat dat betreft symbool voor de misère. 'Je ziet dat de details weer heel belangrijk zijn. Als je die strafschop binnenschiet, win je deze wedstrijd', zei Cocu tegen FOX Sports.

'Wij laten Groningen in de wedstrijd door de strafschop niet te maken. Dan weet je dat je de rest van de wedstrijd tegen een heel compact Groningen gaat spelen', zegt Cocu op de PSV-website. 'Op dat moment moet je het veld enorm breed houden. Met kalk aan je schoenen. Dat zag ik niet en het zijn dat soort details die het verschil maken in een kansrijke en minder kansrijke voorzet.'

Maar ook na de misser van De Jong had PSV nog genoeg kansen om doelman Sergio Padt te passeren. 'Het zat er gewoon qua scherpte voor de goal niet in vandaag. We misten vandaag de kwaliteit om een gaatje te vinden in de defensie van FC Groningen. Het zat er gewoon écht niet in. We hebben er alles aan gedaan en alles op alles gezet om die goal te maken. Aan arbeid ontbrak het niet', aldus Cocu.

Ramselaar
Ook doelman Jeroen Zoet baalde van het 0-0 gelijkspel tegen Groningen. 'Dit is zwaar onnodig puntenverlies, vooral op deze manier en vlak voor de interlandperiode', zei Zoet bij PSV TV. Daar sloot debutant Bart Ramselaar zich bij aan. 'Een vervelende wedstrijd om je debuut te maken. Ik denk dat wij met 3-0 hadden moeten winnen. De mogelijkheden zijn er zeker geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.