Coach Martino debuteert bij Barcelona met galavoorstelling

FC Barcelona heeft een vliegende start gemaakt in de Spaanse competitie. Levante werd met 7-0 aan de kant gezet. Trainer Gerardo Martino en aankoop Neymar - als invaller - debuteerden.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte Barcelona direct zijn intenties duidelijk. Levante werd overal onder druk gezet. De Spaanse kampioen creëerde met flitsende combinaties de ene na de andere kans. Dankzij doelpunten van Lionel Messi (twee), Alexis Sánchez, Pedro, Daniel Alves en Xavi ging Barça met 6-0 de rust in.

In de tweede helft nam het elftal van Martino wat gas terug. Na 64 minuten mocht topaankoop Neymar voor het eerst in een officiële wedstrijd van Barcelona zijn opwachting maken. Messi werd na zeventig minuten uit voorzorg vervangen. Andrès Iniesta, die Cesc Fabrégas voorrang moest verlenen in de basisopstelling, kwam voor hem het veld in.

De serie mogelijkheden die Barcelona nog kreeg leverde alleen nog een treffer op van Pedro, die de eindstand op 7-0 bepaalde.