CL-vloek grijpt Ibrahimovic ook in Manchester naar de keel

Reacties

Zlatan Ibrahimovic (34) weet na dinsdagavond dat hij ook dit seizoen niet met De Cup met de Grote Oren mag pronken. Met Paris Saint-Germain werd de Zweed door Manchester City uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. Dat was alweer de achtste keer.

CL-vloek grijpt Ibrahimovic ook in Manchester naar de keel

Ibracadabra kon in het Etihad Stadium geen potten breken. In het duel in Parijs (2-2) vond hij nog één keer het net en miste hij een strafschop, maar in Manchester bleef het bij een afgekeurd doelpunt van de voormalige aanvaller van AC Milan, Barcelona, Internazionale, Juventus, Ajax en Malmö FF.

Doordat ook zijn ploeggenoten het net niet vonden en Kevin De Bruyne zich tot matchwinner kroonde namens The Citizens kan Ibrahimovic Champions League-winst wederom vergeten. En een saillant detail: van de vorige acht keer dat Ibrahimovic in de kwartfinale stond, werd hij al zevenmaal uitgeschakeld. Daar kwam in Manchester een achtste keer bij.

Die ene keer dat hij wel de laatste vier bereikte (2010), verloor hij in dienst van Barcelona over twee duels van de latere winnaar Internazionale. 'Ik probeer zoveel mogelijk titels te verzamelen. Dat is de essentie van het spelletje, zoveel mogelijk prijzen winnen', zei de aanvaller, die komende zomer Parijs lijkt te verlaten voor een laatste kunststukje, daar al over in aanloop naar de kwartfinale. 'Aan het eind van je carrière tel je de bekers die je gewonnen hebt. Ik heb er al een paar, dus mij hoor je niet klagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.