Clubs zijn boos over WK in de winter: 'Dit is een farce'

Reacties

De Nederlandse clubs en de KNVB zijn woedend op de FIFA vanwege het plan het WK van 2022 in Qatar te verplaatsen van de zomer naar de winter.

Clubs zijn boos over WK in de winter: 'Dit is een farce'

Secretaris-generaal Jerôme Valcke (rechts op de foto naast FIFA-voorzitter Sepp Blatter) van de wereldvoetbalfederatie verraste vorige week de internationale voetbalwereld met zijn uitspraak tijdens een interview met een Frans radiostation dat het WK van 2022 niet in de zomer wordt gespeeld, gezien de verzengende hitte in de oliestaat.

Jim Boyce, vice-president van de FIFA, kwam vrij snel daarna met een verklaring waarin hij benadrukte dat er nog helemaal geen besluit is genomen. Blatter gaf dinsdag ook aan dat de beslissing pas begin 2015 valt, maar alles wijst erop dat er sprake zal zijn van een winters WK.

Technisch manager Marcel Brands van PSV: 'Ik geloof niet dat ze ooit echt hebben overwogen om het ook daadwerkelijk in de zomer te laten plaatsvinden. Wat ze nu doen is een farce.'

Lees in de nieuwe Voetbal International meer over de plannen voor een winters WK. Ook Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, uit zijn onvrede. Bestel het nieuwe nummer hier.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.