Clubrecord lonkt voor Lamprou en Willem II

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De laatste speelronde voor de winterstop wordt vrijdag geopend door Willem II en SC Heerenveen.

Clubrecord lonkt voor Lamprou en Willem II
Speelronde: 17
Aftrap: vrijdag 16 december, 20.00 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

• Willem II begint aan de laatste speelronde als nummer dertien en heeft zestien punten vergaard dit seizoen. Heerenveen is al zeker van de eretitel best of the rest. De nummer vier heeft 29 punten en nummer vijf AZ staat daar vier punten achter.

• Willem II won tien van de voorgaande 22 thuisduels met SC Heerenveen in de Eredivisie, waaronder vier van de laatste vijf ontmoetingen. Zes keer werd er gelijkgespeeld en zes keer wonnen de bezoekers. Normaliter is dit duel goed voor het nodige spektakel: in de laatste dertien onderlinge ontmoetingen vielen liefst 58 doelpunten, een gemiddelde van 4,5 doelpunten per duel.

• Willem II-keeper Kostas Lamprou hield dit Eredivisie-seizoen zes keer de nul, even vaak als in het gehele vorige seizoen. Mocht Willem II de nul houden, dan evenaart de ploeg uit Tilburg het clubrecord in de Eredivisie door voor de vijfde keer op rij het doel schoon te houden (eerder in 1995 en 2007). Er wacht de Tilburgers wat dat betreft wel een opgave, aangezien geen enkele ploeg dit seizoen meer uitdoelpunten dan SC Heerenveen maakte (achttien – net als Feyenoord).

• Willem II kan, samen met Roda JC Kerkrade (allebei één zege), de eerste ploeg sinds Fortuna Sittard (één overwinning) in 1996 worden die een heel kalenderjaar in de Eredivisie speelt, slechts één thuiswedstrijd (of minder) wint in de competitie.

• Het duel is voor Willem II ook een weerzien met oud-trainer Jurgen Streppel, die tussen 2011 en afgelopen zomer coach was in Tilburg. Onder zijn opvolger, Erwin van de Looi, veroverde Willem II dit seizoen in zestien competitieduels zestien punten, vijf meer dan in de zeventien Eredivisie-wedstrijden in 2016 onder Streppel (elf punten).

• Bij een gelijkspel of winst verovert SC Heerenveen (nu 29 punten) voor het eerst sinds 1998/99 dertig of meer punten in de eerste seizoenshelft, destijds eindigde de Friese ploeg als tweede.

• Heerenveen had dit Eredivisie-seizoen in uitduels gemiddeld zestig procent balbezit, meer dan elke andere ploeg.

Sam Larsson (zeven goals, vijf assists) was dit seizoen in veertien wedstrijden al bij evenveel doelpunten betrokken als in zijn debuutseizoen in de Eredivisie (2014/15 - acht goals, vier assists) en scoorde al meer dan in het afgelopen seizoen (zes goals).

Behalve voor Jurgen Streppel is het duel ook voor Jordens Peters bijzonder. De momenteel geblesseerde verdediger en aanvoerder van Willem II was afgelopen zomer de inzet van een transfersoap tussen beide clubs. Inmiddels kan hij zijn contract verlengen in Tilburg.
Behalve voor Jurgen Streppel is het duel ook voor Jordens Peters bijzonder. De momenteel geblesseerde verdediger en aanvoerder van Willem II was afgelopen zomer de inzet van een transfersoap tussen beide clubs. Inmiddels kan hij zijn contract verlengen in Tilburg.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.