Clubrecord lonkt voor Ajax in topper tegen PSV

Reacties

Een fraai mijlpaal ligt binnen handbereik voor Ajax. De Amsterdammers kunnen zondag in de topper tegen PSV een nieuw clubrecord vestigen door voor de achtste keer op rij de nul te houden in een competitiewedstrijd op eigen veld.

Clubrecord lonkt voor Ajax in topper tegen PSV

De huidige reeks van zeven clean sheets is voor Ajax een evenaring van de reeksen uit 1987 en 1997. Doelman Jasper Cillessen stond bij alle zeven thuisduels onder de lat en is inmiddels al 670 minuten (ruim elf uur) niet meer gepasseerd in De Arena.

De laatste keer dat Cillessen zich gewonnen moest geven, was op 15 februari van dit jaar tegen FC Twente (4-2 zege). Op die dag troffen Jesús Corona en Hakim Ziyech doel.

Op basis van de recente historie hoeft Ajax overigens weinig te vrezen van PSV. De ploeg van trainer Frank de Boer verloor maar twee van haar laatste elf onderlinge competitieduels met de Brabanders, tegen zes zeges en drie gelijke spelen.

Vorig jaar eindigde de Amsterdamse editie van deze Eredivisie-topper in 1-3, waarmee PSV een einde maakte aan een reeks van zes uitduels zonder winst in Amsterdam. De return in Eindhoven had later dat seizoen dezelfde uitslag. Ajax bezorgde PSV toen zijn enige thuisnederlaag van dat seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.