Clubrecord Heracles lonkt in traditioneel spectaculair duel

Reacties

● Heracles Almelo won vier van de tien voorgaande thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen in de Eredivisie (G3, V3).

Clubrecord Heracles lonkt in traditioneel spectaculair duel

● Sinds de promotie van Heracles in 2005 zijn wedstrijden tussen de Almeloërs en Heerenveen de meest doelpuntrijke ontmoetingen in de Eredivisie (82 goals).

● Heracles verloor slechts vier van de laatste vijftien Eredivisie-duels met Heerenveen (thuis & uit - W7, G4) en kwam in alle vijftien ontmoetingen tot scoren.

● Heracles won de laatste vijf thuiswedstrijden in de competitie; het clubrecord in de Eredivisie staat op zes en is tweemaal voorgekomen (in 2006 en in 2010).

● Precies vijftig procent van de schoten van buiten het zestienmetergebied van Heracles is op doel (23/46), alleen Heerenveen haalt dit seizoen een hoger percentage (52 procent - 14/27). Wel is de doeltreffendheid van de Almeloërs met deze schoten ruim tweemaal zo hoog (15,2 procent om 7,4 procent).

● Thomas Bruns kwam in drie van zijn vier ontmoetingen met Heerenveen in het Polman Stadion tot scoren.

Heracles-vormgever Thomas Bruns scoorde in drie van de laatste vier ontmoetingen met SC Heerenveen in Almelo.
Heracles-vormgever Thomas Bruns scoorde in drie van de laatste vier ontmoetingen met SC Heerenveen in Almelo.

● Heerenveen speelde vier keer gelijk in de laatste zes Eredivisie-wedstrijden (V2) en maakte in deze reeks slechts vier goals.

● Mocht Heerenveen weer niet scoren, dan is het voor het eerst sinds september 2009 (onder Trond Sollied & Jan de Jonge) drie Eredivisie-duels op rij zonder doelpunt.

● Slechts vijf van de doelpogingen van Heerenveen waren met het hoofd dit seizoen (1 goal), minder dan elke andere Eredivisie-ploeg.

● Geen enkele speler gaf meer succesvolle passes in de laatste dertig meter van het veld dit seizoen dan Sam Larsson (99, net als Santiago Arias).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.