Clubliefde: Lucas Pérez koopt contract af en daalt af naar derde niveau

Reacties

Lucas Pérez heeft op een bijzondere manier laten zien dat clubliefde in het voetbal nog bestaat. De 34-jarige aanvaller kocht een deel van zijn contract bij Cádiz af om twee niveaus lager terug te keren bij Deportivo La Coruña, de club van zijn geboortestad. Pérez laat zo een droom in vervulling gaan.

Clubliefde: Lucas Pérez koopt contract af en daalt af naar derde niveau
© Pro Shots

Pérez speelde een jaar bij Cádiz en is dit seizoen met drie doelpunten de clubtopscorer in La Liga. De spits was voornamelijk invaller bij de nummer negentien van Spanje. Volgens Spaanse media had Pérez in de zomer al zijn pijlen gericht op een terugkeer bij Deportivo La Coruña. Nu komt het er toch van.

Pérez werd in 1988 geboren in A Coruña en zag de club waar hij zelf twee periodes speelde de afgelopen jaren afglijden. De kampioen van 2000 daalde in 2020 af naar het derde niveau, de Primera Federación. Daar staat de club nu op de vierde plek in Groep 1. Pérez wil Deportivo naar promotie leiden en koos er zelf voor om niet meer op het hoogste niveau actief te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Deportivo La Coruña spreekt op de clubkanalen van een 'enorme persoonlijke en sportieve inspanning' van Pérez. Volgens Spaanse media verlangde Cádiz bijna een miljoen euro voor de aanvaller. Hij betaalde zelf bijna een half miljoen en Deportivo betaalt de rest in termijnen. Cádiz maakt zo geen verlies op de speler die een jaar geleden tekende in Andalusië.

Pérez scoorde vrijdag nog als invaller tegen Almería, maar wist toen al dat hij zou terugkeren bij Deportivo. 'Ik wil iedereen bedanken, de fans, de club en de stad, voor alle liefde die jullie mij hebben gegeven. Nu laat ik een droom in vervulling gaan. Ik wens jullie het beste', schreef de voormalig speler van Arsenal en West Ham United op Twitter.

Pérez speelde eerder tussen 2014 en 2016 bij Deportivo en werd in het seizoen 2017/18 door Arsenal aan de Spaanse club verhuurd. Tot nu toe kwam hij tot 96 optredens voor de club waarin hij 33 keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Deportivo La Coruña
Meer over Deportivo La Coruña
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.