Clubhopper Sørloth verlaat Leipzig voor nieuw Spaans avontuur

Reacties

Alexander Sørloth vervolgt zijn carrière bij Villarreal. De 27-jarige Noor verlaat RB Leipzig en gaat voor het derde seizoen op rij in La Liga spelen.

Clubhopper Sørloth verlaat Leipzig voor nieuw Spaans avontuur
© Pro Shots

De voormalige spits van FC Groningen werd door Leipzig in de voorbije twee seizoenen al verhuurd aan Real Sociedad. Zijn prestaties daar waren voor de beleidsbepalers van Villarreal goed genoeg om over te gaan tot actie. Voor Sørloth wordt een transfersom van naar verluidt tien miljoen euro betaald. Aan geld is geen gebrek bij Villarreal na het vertrek van Nicolas Jackson (Chelsea) en Pau Torres (Aston Villa) eerder deze transferperiode. De twee zijn voor in totaal meer dan zeventig miljoen euro verkocht.

Villarreal wordt voor de 49-voudig international al zijn achtste club sinds zijn vertrek uit Noorwegen. Na zijn anderhalf jaar bij FC Groningen was Sørloth actief bij achtereenvolgens FC Midtjylland, Crystal Palace, AA Gent, Trabzonspor, RB Leipzig en Real Sociedad. Voor die laatste club scoorde hij in de voorbije twee seizoenen in totaal zestien keer in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.