Club verliest ondanks goal Donk, Rostov naar halve finale

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Club Brugge heeft zeer slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap • In eigen huis verloor de ploeg met 3-4 van SV Zulte-Waregem • Al na drie minuten kwam Essevee door een goal van M'baye Leye op voorsprong, maar Ryan Donk trok de stand na ruim een half uur later gelijk • Vlak voor rust kwam Club opnieuw op achterstand, door een doelpunt van Franck Berrier • In de tweede helft ontwikkelde M'baye zich tot de held van Zulte-Waregem, door nog twee treffers op te laten tekenen: 1-4 • In de slotfase werd het nog spannend, omdat Jesper Jørgensen en Vadis Odjidja-Ofoe respectievelijk de 2-4 en 3-4 lieten aantekenen • Daar bleef het echter bij in Brugge • De bezoekers klimmen door de zege naar de tweede plaats, met twee punten achterstand op Anderlecht • Club Brugge staat vijfde in de play-offs om het kampioenschap • • Na Zenit Sint-Petersburg, CSKA Moskou en FC Anzhi heeft FK Rostov zich donderdag als laatste geplaatst voor de halve finale van het Russische bekertoernooi • Maar het kostte de club de nodige moeite om Terek Grozny van zich af te schudden • Net als bij Zenit-Kuban Krasnodar viel na 120 minuten zonder doelpunten de beslissing na strafschoppen • De misser van Oleg Ivanov hielp FK Rostov verder • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.