Club Brugge zonder zieke Vormer ruim langs angstgegner

Club Brugge heeft in het Guldensporenstadion eindelijk weer eens gewonnen van Kortrijk. Zonder Ruud Vormer, die ziek afhaakte, zegevierden de bezoekers uiteindelijk ruim tegen tien man (1-4).

Vorig seizoen was Kortrijk in totaal liefst vier keer te sterk voor Club Brugge. Zowel in de reguliere competitie als in de play-offs won Kortrijk uit en thuis, waardoor het met recht een angstgegner genoemd mocht worden. Maar met tien man was Kortrijk uiteindelijk niet opgewassen tegen Blauw-Zwart, dat in de twintigste minuut op voorsprong kwam na een knappe solo van José Izquierdo (foto).

Vijf minuten later kreeg de thuisclub een rode kaart. Thanasis Papazoglou deelde een kopstoot uit en werd van het veld gestuurd. Maar met tien tegen elf kwam Kortrijk twee minuten later op 1-1. Zarko Tomasevic kopte raak. In de tweede helft stelde Club Brugge echter orde op zaken. Na doelpunten van Hans Vanaken, Abdoulay Diaby en Lior Refaelov werd het uiteindelijk 1-4.

Club Brugge heeft daardoor nu veertig punten uit 21 duels, waarmee het tweede staat in de Jupiler Pro League. AA Gent heeft drie punten meer en nog een wedstrijd tegoed.