Club Brugge ontdoet zich met moeite van FC Lahti

Adrie Kosters Club Brugge is door naar de laatste voorronde van de Europa League. Na de 3-2 zege in België, bleef het uit bij FC Lahti 1-1. Voldoende voor een plaats in de volgende ronde.

Club Brugge, met Ryan Donk in de basis, was de weinig verheffende eerste helft de betere ploeg, maar tot goals leidde het niet. In het tweede bedrijf ging FC Lahti op zoek naar het doelpunt dat ze nodig hadden om door te gaan. Onder anderen Jari Litmanen mistte enkele kansen voor de Finnen.

Een kwartier voor tijd leek Joseph Akpala de tweestrijd in Belgisch voordeel te beslissen. Tien minuten later bracht Jukka Vanninen de spanning echter weer terug. Een benauwde fase voor de ploeg van Koster volgde. Invaller Drilon Shala was nog dicht bij de verlossing van de thuisploeg, maar zijn kopbal verdween net over het doel van Stijn Stijnen.