Koster met Club net te sterk voor Litmanens Lahti

Club Brugge boekte een moeizame zege op weg naar de Europa League. Hamburger SV had geen kind aan Randers FC.

Club Brugge-FC Lahti 3-2FC Lahti leek hard op weg naar een goed resultaat. Mede dankzij de inbreng van Jari Litmanen stevende de Finse formatie af op een perspectiefvol 2-2 gelijkspel. In de laatste minuut glipte FC Lahti de remise door de vinger. Jonathan Blondel (foto) voorkwam met zijn tweede doelpunt van de avond een teleurstellend Europees debuut van Adrie Koster als trainer van Club Brugge.

Randers FC-Hamburger SV 0-4Hamburger SV kan met een gerust hart de return tegemoet zien. De ploeg van trainer Bruno Labbadia was met 4-0 duidelijk te sterk voor Randers FC. In Denemarken leidden de Duitsers bij rust met 2-0 door doelpunten van Paulo Guerrero en Jérôme Boateng. Mladen Petric legde in de tweede helft Randers FC verder op de pijnbank. De Denen, die er niet in slaagden de gasten in verlegenheid te brengen, incasseerden nog een vierde treffer. Na een overtreding van Kevin Ellegaard op Petric bepaalde Piotr Trochowski vanaf de strafschopstip de eindstand op 0-4.