Club Brugge loopt schade op door goal Hoedt in Belgische kraker

Reacties

Club Brugge heeft zondag dure punten verspeeld in de kraker tegen Anderlecht. De nummer twee van de Jupiler Pro League leek zelfs te gaan verliezen door een goal van Wesley Hoedt, maar knokte zich daarna nog terug tot een gelijkspel. De achterstand op koploper Union Sint-Gillis nam daardoor alsnog toe.

Club Brugge loopt schade op door goal Hoedt in Belgische kraker
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Bij beide clubs was de druk voorafgaand aan de wedstrijd hoog. De spelers van Anderlecht werden vooraf op scherp gezet door supporters, terwijl koploper Union Sint-Gillis zaterdag al won en daardoor in ieder geval tijdelijk op een voorsprong van zeven punten kwam ten opzichte van Club Brugge. De nummer twee moest dus winnen om in het spoor van de seizoensverrassing te blijven. Ruud Vormer en Noa Lang startten bij de thuisploeg, Joshua Zirkzee en Hoedt stonden in de basis bij Anderlecht.

Anderlecht startte sterk en kreeg via Yari Verschaeren twee goede kansen. Eerst redde keeper Simon Mignolet en even later schoot de middenvelder over het doel. Club Brugge sloeg vervolgens bij de eerste de beste kans wél toe. Noa Lang had een uitstekende pass in huis op Charles De Ketelaere en was de defensie van Anderlecht daarmee te slim af. De Ketelaere tikte de bal vervolgens in het doel achter keeper Hendrik van Crombrugge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de openingstreffer nam Club Brugge het heft in handen. Kansen waren er voor onder anderen Hans Vanaken en Lang, maar een tweede goal bleef uit. Vincent Kompany greep vervolgens in de rust in bij Anderlecht en haalde Zirkzee en Verschaeren naar de kant. Het aantal kansen viel tegen, maar Anderlecht kwam wel langszij. Lang was eerder dicht bij de 2-0 en Mignolet hield invaller Benito Raman van scoren af. Francis Amuzu, die eveneens aan het begin van de tweede helft inviel, scoorde wel. Hij krulde de bal in de verre hoek en zorgde zo voor 1-1.

Club Brugge maakte een wat gezapige indruk en was ook niet scherp toen Anderlecht in de slotfase kwam aanzetten. Uit een afgeslagen corner waagde Christian Kouamé een poging, maar de bal vloog niet richting doel. Hoedt zette zijn voet tegen de bal, waardoor die alsnog richting het doel ging en geblokt werd. Vervolgens schoot de verdediger overtuigend raak en werd het 1-2 voor Anderlecht. Heel lang kon Hoedt daar echter niet van genieten, want Vanaken kopte kort daarna raak uit een hoekschop. Zo eindigde de kraker in België in een gelijkspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
5
Gent
34
18
8
8
56-30
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.