Club Brugge krijgt thuispubliek daags na vertrek Danjuma op de banken

Club Brugge heeft zijn fans in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen getrakteerd op zes doelpunten. De titelkandidaat liet niets heel van Sint-Truiden.

Club Brugge
Club Brugge
6 - 0
Sint-Truiden

Het was een drukke week voor Club. Donderdag werd Arnaut Danjuma Groeneveld, in de openingswedstrijd van het seizoen nog basisspeler, verkocht aan AFC Bournemouth, terwijl Marvelous Nakamba naar Aston Villa vertrok. Invloed op het spel had dat totaal niet, want Club maakte een ijzersterke indruk tegen Sint-Truiden. David Okerke (foto) zorgde na een kwartier voor de 1-0 en schoot een paar minuten later heel beheerst de 2-0 binnen.

Ruud Vormer, die in tegenstelling tot Sofyan Amrabat een basisplaats had, speelde een belangrijke rol bij de 3-0 in de 39ste minuut. De vrije trap van de Nederlander werd tegen de touwen gekopt door Hans Vanaken, die na twee wedstrijden al op drie doelpunten staat. Nog voor rust werd het via de van Brighton & Hove Albion gehuurde Percy Tau, de vervanger van Danjuma in de basis, zelfs 4-0.

Na rust deed Club het iets rustiger aan, al werd de score eenvoudig opgevoerd. Vormer gaf in de 72ste minuut zijn tweede assist van de wedstrijd en zag Emmanuel Dennis zijn harde voorzet binnenlopen. Via Siebe Schrijvers werd het zelfs nog 6-0 in het Jan Breydel Stadion, waardoor Club met zes uit twee voorlopig koploper is van de Pro League. De late rode kaart van Loïs Openda, na ingrijpen van de VAR, was een domper op de feestvreugde.