Club Brugge kampioen na overtuigende zege op Anderlecht

Voor het eerst sinds 2005 is Club Brugge kampioen van België geworden. De ploeg van trainer Michel Preud'homme stelde de titel veilig door concurrent Anderlecht af te drogen: 4-0.

Club Brugge was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester in het Jan Breydelstadion, waar Ruud Vormer een basisplaats had bij de thuisclub en Alexander Büttner en Bram Nuytinck begonnen aan de kant van de bezoekers. Halverwege de eerste helft opende Abdoulaye Diaby de score met een rake kopbal en na een klein half uur verdubbelde de Malinees de voorsprong op aangeven van Claudemir (ex-Vitesse).

Anderlecht had helemaal niets in te brengen en moest in de tweede helft, die nog even werd stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid, nog twee treffers incasseren. Na voorbereidend werk van Vormer maakte Hans Vanaken het derde doelpunt, terwijl aanvoerder Timmy Simons de eindstand bepaalde op 4-0 door een strafschop te benutten.

De 39-jarige aanvoerder, die kort voor tijd een publiekswissel kreeg, was er in 2005 ook bij toen Club Brugge kampioen werd. Daarna kwam de middenvelder uit voor PSV en 1. FC Nürnberg, waarna hij in 2013 terugkeerde bij Blauw-Zwart. Het is voor Club Brugge de veertiende landstitel in de clubhistorie.