Denswil en Vormer wijzen Club Brugge weg naar koppositie

Met nog vier wedstrijden op het programma koerst Club Brugge af op de Belgische landstitel. Met dank aan doelpunten van Stefano Denswil en Ruud Vormer werd KRC Genk met 3-1 verslagen.

Denswil zette Club in de 21ste minuut op het juiste spoor door op aangeven van collega-verdediger Bjorn Engels raak te schieten. Genk-doelman Marco Bizot was kansloos, net als bij de 2-0 van Ruud Vormer. De Nederlandse middenvelder schoot vlak voor rust geplaatst binnen.

Lior Refaelov zorgde dat koploper Brugge na de hervatting verder afstand nam, waardoor de late goal van Niko Karelis er slechts voor de statistieken was: 3-1. Met nog vier duels op het programma heeft de ploeg van voormalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme drie punten voorsprong op Anderlecht. Paars-wit won eerder op de dag met 2-0 van regerend landskampioen AA Gent. Bram Nuytinck en Alexander Büttner hadden een basisplek bij de nummer twee van België.