Club blijft door dramatisch begin voor zevende (!) keer op rij zonder zege

Club Brugge heeft voor het zevende competitieduel op rij niet weten te winnen. De Belgische topclub had zondag tegen Charleroi de eerste zege onder leiding van Scott Parker voor het grijpen, maar kreeg het na een dramatische start niet voor elkaar de comeback te voltooien (2-2).

Club Brugge
Club Brugge
2 - 2
Sporting Charleroi

De Belgische landstitel ging vorig de laatste drie jaar naar Club Brugge, maar dit seizoen wil het niet vlotten. Vanwege de slechte resultaten moest Carl Hoefkens het veld ruimen. Met Scott Parker op de bank gaat het vooralsnog niet beter. Onder de Engelse oefenmeester verzamelde Club slechts twee punten in drie wedstrijden.

De start tegen Charleroi was ook weinig belovend. Na een klein kwartier zorgde uitgerekend Youssouf Badji, die door de bezoekers wordt gehuurd van Club, voor de openingstreffer (0-1). Brandon Mechele deed daar een paar minuten later onbewust nog een schepje bovenop. De verdediger kreeg net als vorige week tegen Anderlecht een eigen doelpunt op zijn naam (0-2).

Wederopstanding
Op slag van rust zorgde Noa Lang, die net als Bjorn Meijer in de basis begon, voor de aansluitingstreffer. De Oranje-international versierde een penalty en schoot via de handen van doelman Hervé Koffi raak (1-2). Dat bleek de opmaat naar een wederopstanding van Club, want vlak na de pauze zorgde invaller Andreas Skov Olsen voor de gelijkmaker (2-2).

Na een rode kaart van Mehdi Boukamir (grove charge op Skov Olsen) leek Charleroi rijp voor de slacht, maar Club kreeg het in de slotfase niet voor elkaar om het winnende doelpunt eruit te persen. Club blijft vierde staan in de Pro League, maar moet vrezen voor AA Gent. De nummer vijf staat twee punten achter, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.