Clasie opent jacht op Manchester United

Reacties

Jordy Clasie heeft er alle vertrouwen in dat Southampton nummer vijf Manchester United kan inhalen in de Premier League. De middenvelder en zijn collega's hijgen Louis van Gaal en consorten momenteel in de nek met een achterstand van slechts één punt.

Clasie opent jacht op Manchester United

De 24-jarige controleur is bezig aan zijn eerste seizoen op Engelse bodem. Zijn start bij Southampton werd geteisterd door blessureleed, maar inmiddels heeft de twaalfvoudig international zijn draai gevonden. Koeman liet hem in zeven van de tien laatste Premier League-duels aan de aftrap verschijnen. Mede dankzij Clasie is Southampton bezig aan een ijzersterke reeks. Er werd niet verloren in de laatste zes competitiewedstrijden en doelman Fraser Forster hield telkens de nul.

'Het vertrouwen is groot', erkent de middenvelder op de clubsite. 'Dat is normaal als je blijft winnen en goed speelt. We starten wedstrijden vanuit onze defensieve organisatie en dat loopt de laatste weken perfect.' Dankzij de indrukwekkende opmars is Manchester United in het vizier gekomen. Southampton ruikt bloed. 'We hebben onze pijlen gericht op de vijfde plaats.'

Clasie wil zich naar eigen zeggen niet op de gebeurtenissen op Old Trafford focussen, maar is vooral bezig met zijn eigen team. 'We moeten naar onszelf blijven kijken. Het belangrijkste is dat we onze thuiswedstrijden winnen en dan zien we wel waar we eindigen.' De reeks van vier thuiszeges moet op 27 februari een vervolg krijgen, dan is het Chelsea van manager Guus Hiddink de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.