Clasie en Pellè starten tegen Feyenoord, Kuijt in de spits

Reacties

Jordy Clasie en Graziano Pellè starten zoals verwacht in de basis bij Southampton tegen hun oude club Feyenoord, waar Bilal Basaçikoglu de plaats van Jean-Paul Boëtius inneemt.

Clasie en Pellè starten tegen Feyenoord, Kuijt in de spits

Tijdens het oefenduel van vorige week zaterdag met VVV-Venlo (2-1 nederlaag) kreeg Boëtius nog de voorkeur aan de zijkant. Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest voor Dirk Kuijt in de spits en Colin Kazim-Richards aan de linkerkant.

Aan de kant van Southampton kiest manager Ronald Koeman, in het verleden actief als trainer en speler bij Feyenoord, voor Maarten Stekelenburg op doel, Clasie - die met tranen in zijn ogen het veld in Rotterdam betrad - als controleur en een voorhoede met Dusan Tadic, Pellè en Sadio Mané.

Feyenoord organiseert voorafgaand aan de oefenwedstrijd een volledige afscheidsceremonie. Niet alleen Clasie en Pellè staan in het middelpunt, ook tientallen oud-Feyenoorders geven in het kader van de jaarlijkse reünie acte de présence en maken een ereronde. Voor de voormalige spelers van de topclub die het afgelopen jaar overleden zijn, wordt voor de aftrap een minuut stilte gehouden.

De opstellingen
Feyenoord:
Vermeer; Karsdorp, Dammers, Kongolo, Nelom; Toornstra,Vejinovic, El Ahmadi; Basaçikoglu, Kuijt, Kazim-Richards.
Southampton: Stekelenburg; Cédric, Fonte, Yoshida, Targett; Clasie, Wanyama, Davis; Tadic, Pellè, Mané.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.