CL-zege op Feyenoord blijkt niet het juiste medicijn: crisis bij Celtic

Reacties

Celtic heeft niet lang kunnen nagenieten van de Champions League-overwinning op Feyenoord. De Schotse topclub leed zaterdag tegen Heart of Midlothian de tweede competitienederlaag op rij. Dat betekent dat de koppositie in gevaar is. 

CL-zege op Feyenoord blijkt niet het juiste medicijn: crisis bij Celtic
Celtic
Celtic
0 - 2
Heart of Midlothian
Heart of Midlothian

Celtic boekte woensdag tegen Feyenoord de eerste thuisoverwinning in de Champions League in tien jaar tijd. Dat had het chagrijn van de nederlaag op bezoek bij Kilmarnock weggenomen. Het resultaat tegen de Rotterdammers was een boost voor het vertrouwen, maar dat blijkt nog altijd broos. Door doelpunten van Lawrence Shankland en Stephen Kingsley won Hearts voor het eerst in veertien jaar op Celtic Park (0-2).

Voor Celtic was dat de tweede competitienederlaag op rij. De voorsprong op naaste achtervolger Rangers FC bedraagt vijf punten, maar in het groene deel van Glasgow is de spanning om te snijden. De koppositie van Celtic is namelijk serieus in gevaar, want Rangers heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Ontsla het bestuur
Na de nederlaag tegen Kilmarnock was manager Brendan Rodgers nog het mikpunt van kritiek, dit keer moest het bestuur het ontgelden. 'Ontsla het bestuur', klonk het in de tweede helft op de tribunes. Met name voorzitter Peter Lawwell kreeg er verbaal van langs.

De uitglijder tegen Hearts was voor Celtic de eerste thuisnederlaag in de competitie in bijna drie jaar. Op 30 januari 2021 was Saint Mirren de laatste ploeg die Celtic in eigen huis versloeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premiership

Stand Premiership 2023/2024

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
24
6
3
80-26
+54
78
2
Glasgow Rangers
33
24
3
6
72-23
+49
75
3
Heart of Midlothian
33
19
5
9
46-34
+12
62
4
Kilmarnock
33
13
12
8
43-34
+9
51
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.