City wint met oogstrelend voetbal van Newcastle United

Manchester City was zaterdag heer en meester tegen Newcastle United in de met 3-1 gewonnen competitiewedstrijd. Tegen het naar vorm zoekende Newcastle speelde de ploeg van manager Roberto Mancini met name in de eerste helft oogstrelend voetbal en ging het door doelpunten van Sergio Agüero en Javi García 'slechts' met een 2-0 voorsprong de rust in.

De club uit Manchester kwam furieus uit de startblokken en wilde de nederlaag van vorige week tegen de aartsrivaal Manchester United (3-2) hoe dan ook rechtzetten in Newcastle. Het was aan doelman Tim Krul en de paal te danken dat de voorsprong van The Citizens niet ruimer was in het eerste bedrijf van de wedstrijd, waarin City combinatievoetbal van het hoogste niveau speelde.

Dat mooie spel resulteerde in een vroege openingstreffer van Agüero. Na een splijtende pass van Yaya Touré op Samir Nasri kon de Argentijn op aangeven van Nasri voor een leeg doel binnen tikken. Met name de pass in de ruimte van de voormalig Barcelona-middenvelder was van ongekende schoonheid.

Na deze treffer was het voornamelijk City dat in balbezit was en de score vlak voor rust uitbreidde naar 2-0 door García, die raak kopte uit een hoekschop. In de tijd daarvoor kreeg de ploeg al vele kansen om de marge op twee te brengen, maar Krul was meerdere keren een sta-in-de-weg voor de aanvallers van City. Ook de paal stond een derde goal in de weg na een prachtige aanval via Silva, Nasri en Agüero.

In het tweede bedrijf was City onder aanvoering van García en Silva eveneens de bovenliggende partij. Dat Newcastle, met Vurnon Anita in de basis, vijf minuten na rust de aansluitingstreffer maakte via Demba Ba was dan ook volledig tegen de verhouding in.

De gelijkmaker zat er echter geen moment in voor de ploeg van manager Alen Pardew, die in de laatste zeven wedstrijden slechts drie punten wist te pakken. De regerend landskampioen ging daarna vrolijk verder met het domineren van de wedstrijd en zag tien minuten voor tijd Yaya Touré de eindstand bepalen: 3-1.

Door deze overwinning verkleint de huidige nummer twee van de Premier League de achterstand op koploper Manchester United tot drie punten. Later vandaag speelt de stadsgenoot tegen Sunderland en kan het weer op zes punten voorsprong komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.