City troeft Chelsea af in strijd om Real Madrid-back Danilo

Reacties

Danilo is de volgende defensieve versterking voor Manchester City. De Braziliaanse rechtsback komt voor dertig miljoen euro over van Real Madrid, waar hij door de aanwezigheid van Dani Carvajal geen vaste basisplaats had.

City troeft Chelsea af in strijd om Real Madrid-back Danilo

Dat Danilo voor een vijfjarig contract bij City heeft gekozen, is een tegenvaller voor Antonio Conte. De manager van Chelsea zag in de 26-jarige international eveneens een welkome aanwinst voor de rechterflank. Volgens Spaanse media heeft Guardiola de voormalig speler van FC Porto er echter van overtuigd naar het Etihad Stadium te verkassen. Zo verlaat Danilo Real Madrid na twee seizoenen. De rechtsback werd in 2015 voor 31,5 miljoen euro naar de Estadio Santiago Bernabéu gehaald en won onder andere twee keer de Champions League met de Madrilenen.

Omdat er in de deal met City een bonus van vijf miljoen is opgenomen, maakt Real mogelijk nog winst op Danilo. De nummer drie van Engeland moest deze zomer de transfermarkt op voor drie vleugelverdedigers na het transfervrije vertrek van Gaël Clichy, Bacary Sagna en Pablo Zabaleta en trok daarom ook Kyle Walker al aan. Wel is inmiddels ook nog Aleksander Kolarov vertrokken. De linksback heeft getekend bij AS Roma.

Mede door de ruim vijftig miljoen euro die Tottenham Hotspur ontving voor Walker, zijn de totale uitgaven van City deze zomer al gestegen naar ruim 180 miljoen euro. De helft van dat bedrag werd betaald voor Bernardo Silva (AS Monaco) en doelman Éderson (Benfica). En City is nog niet klaar, want het wil nog een linksback aantrekken. Volgens Engelse media is er bijna een akkoord over de transfer van Monaco-verdediger Benjamin Mendy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.