Cissé speelt met zijn leven, Hoeness nog in miljoenenbal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cissé speelt met zijn leven, Hoeness nog in miljoenenbal

'Zlatan toont geen respect voor zijn collega's. Ik ben geen fan van hem, hij vernedert veel te graag.'
• Djibril Cissé speelt met zijn leven. De aanvaller van SC Bastia, die afgelopen week met 3-0 verloor van het PSG van Ibrahimovic, haalt in Le Parisien uit naar de Zweed. Eerder deze week deed voormalig Frans bondscoach Raymond Domenech dat ook al. 'Hij moet zijn mond houden en niet overal zijn kritiek uiten', aldus de trainer. Wij helpen Cissé hopen dat bij de volgende onderlinge ontmoeting Zlatan geschorst of geblesseerd is. De Fransman brak immers eerder ook al eens zijn been.

• De veelbesproken Uli Hoeness gaat dinsdagavond gewoon kijken naar het Champions League-duel tussen Bayern München en Arsenal, waarin de bekerhouder een 2-0 voorsprong verdedigt. Ondertussen sijpelen er veel meer details van het proces van het Bayern-icoon, die terecht staat vanwege belastingontduiking, naar buiten. Waar aanvankelijk van een totale belastingschuld van 3,5 miljoen euro werd uitgegaan, meldde de worstengigant (een eigen bedrijf in Duitse Bratwursten) zelf al voor vijftien miljoen euro ontdoken te hebben. De totale som blijkt evenwel iets hoger: 27,2 miljoen euro. Wat doe je dan? Inderdaad, kijken bij het miljoenenbal. Nu  het nog kan, aangezien hem een gevangenisstraf boven het hoofd hangt. Het proces zal door de nieuwe feiten mogelijk verlengd worden.

'Telkens als we verliezen, geeft Menzo mij de schuld. Maar eigenlijk is het zijn schuld'
• Dat zegt Tony Watt over Lierse SK-trainer Stanley Menzo. De aanvaller van Celtic speelt op huurbasis voor Lierse en kent met acht treffers uit zeventien competitieduels een redelijk productief seizoen. Toch voelt de Schot zich alles behalve gewaardeerd en moet hij genoegen nemen met een plaats op de bank. Ten onrechte, aldus Watt. 'Bij deze club weten ze niet hoe ze met mij moeten omgaan. Telkens als we verliezen, geven ze mij de schuld. Ik doe kennelijk iets verkeerd. Maar goed, ik kan geen goals maken vanaf de bank.'

Marco van Basten hoopt met een onderling ijshockey-toernooi opnieuw op een sterke reeks in de Eredivisie. De trainer van SC Heerenveen geeft, zoals hieronder te zien is, zelf ook acte de presence op het ijs in Friesland.

'Bier moet je niet gooien, maar drinken'
• Met die boodschap wilden enkele supporters van NEC de spelers van de Nijmeegse hekkensluiter een hart onder de riem steken.  De spelers van NEC werden zaterdag bij aankomst in De Goffert, na de verloren uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade, met blikken bier bekogeld door een groep 'NEC-aanhangers'.

• Niet voor het eerst in zijn atletiekloopbaan heeft Usain Bolt aangegeven een groot voetballiefhebber te zijn. De snelste man ter wereld, meervoudig olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de honderd en tweehonderd meter sprint, gooide zelfs een balletje op om na zijn uitgestippelde afscheid tijdens de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 voor de nationale voetbalploeg van Jamaica uit te komen. De huidige bondscoach, de Duitser Winfried Schäfer, doet vrolijk mee aan het in de lucht houden van het proefballonnetje. 'We kunnen van hem een goede speler maken. Ik wil hem wel eens op de training zien en dat zal ik hem ook vertellen.' Bolt liet in het verleden al weten in 2016 ook graag voor zijn grote liefde Manchester United uit te komen. 'Daar ben ik zeker goed genoeg voor.'

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.