Cillessen slaat terug: 'Van mindere periode sensatie gemaakt'

Reacties

Jasper Cillessen heeft geen boodschap aan de kritiek die hij en zijn medespelers de afgelopen weken hebben gekregen. Volgens de Ajax-doelman handelden de critici uit sensatiezucht.

Cillessen slaat terug: 'Van mindere periode sensatie gemaakt'

'Natuurlijk wisten wij ook dat het niet goed ging, maar het werd schromelijk overdreven', spreekt Cillessen zich uit op de clubsite. 'Er werd sensatie van gemaakt. Opeens was alles heel slecht en konden wij er helemaal niets meer van. Ik moest er wel om lachen.'

Ajax begon slecht aan de tweede helft van het seizoen, want na de 2-0 zege op FC Groningen volgde een reeks van drie duels zonder zege en doelpunt. De weinig overtuigende triomf op Go Ahead Eagles (1-2) van zondag heeft de critici zeker nog niet het zwijgen opgelegd. De zege kwam immers tot stand door een kolderiek eigen doelpunt van de Deventenaren; doelman Mickey van der Hart maaide na een terugspeelbal in het luchtledige, waarna de bal het lege doel inrolde.

Schoonheidsfoutjes
Cillessen is echter positief over de prestatie bij Go Ahead. 'We hebben bij vlagen heel goed gevoetbald, op een lastig veld. Ook gaven we relatief weinig weg. Het spel is stijgende, hoewel het natuurlijk nog beter moet', stelt hij. Zondag tegen FC Twente (aftrap 16.45 uur) hoopt de international de opwaartse lijn door te trekken.

Over zijn eigen seizoen is Cillessen niet tevreden. 'Ik heb slordige momenten gehad', zegt hij. 'Tegen Barcelona bijvoorbeeld, dat waren fouten. Ik heb mijzelf doelen gesteld en daar passen die schoonheidsfoutjes niet in. Ik werk er hard aan. Na de winterstop heb ik op zich een goede periode. Laten we hopen dat de tweede seizoenshelft beter wordt dan de eerste.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.