Cillessen heeft niets met Kramer, Zivkovic in Barça-pak

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cillessen heeft niets met Kramer, Zivkovic in Barça-pak

Richairo Zivkovic heeft vrijdag de nodige wenkbrauwen doen fronsen bij Ajax. De spits betrad trainingscomplex De Toekomst een paar uur voor de wedstrijd van de beloften namelijk in een trainingspak van Barcelona, in plaats van in Ajax-kleding. Zivkovic begint vrijdagavond op de bank bij de wedstrijd FC Eindhoven - Jong Ajax.

• De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord van zondagmiddag is dit seizoen geen ontmoeting meer tussen Jasper Cillessen en Colin Kazim-Richards. Laatstgenoemde is namelijk naar Celtic vertrokken. Ajax-doelman Cillessen had het regelmatig aan de stok met de Turk, maar verwacht niet heel veel meer rust nu Kazim-Richards er niet meer bij is. 'Met Michiel Kramer heb ik ook niet zo veel', zegt hij met een knipoog tegen de NOS.

Toni Kroos en Real Madrid zijn het volgende 'slachtoffer' van Football Leaks. De site, die al honderden contracten online heeft gezet, heeft de verbintenis van de Duitser gepubliceerd. Kroos verdient bij Real maar liefst 10,9 miljoen euro per jaar en mag ook hopen op de nodige bonussen. Zo krijgt hij 1,8 miljoen euro op zijn rekening gestort wanneer hij genomineerd wordt voor de Gouden Bal.

Marko Vejinovic kreeg onlangs een weinig plezierig bezoekje van de Feyenoord-fans, maar de massale opkomst van de supporters om de spelers te steunen in aanloop naar de kraker tegen Ajax heeft de middenvelder goed gedaan. Dat blijkt ook wel uit een tweet die Vejinovic de wereld heeft ingestuurd.

• 5 februari is een vruchtbare dag in voetballand. Een kleine greep uit het bestand jarige joppen: Cristiano Ronaldo (31) en Neymar (24) vieren beiden hun verjaardag. Net als Gheorghe Hagi (51), Stefan de Vrij (24), Carlos Tévez (32), Adnan Januzaj (21) én Giovanni van Bronckhorst (41). Dat zijn bij elkaar 224 kaarsjes. Vanwege deze heuglijke dag vormen de jarigen een rode draad in onze rubriek vandaag.

Wij feliciteren deze twee rasvoetballers.
Wij feliciteren deze twee rasvoetballers.

'Ik heb geen oog dichtgedaan vannacht. Ik heb de club in de steek gelaten en reken het mezelf heel erg aan. Dit is mijn schuld en dat doet pijn. Als mensen dan op internet roepen dat ik me maar beter voor de trein kan gooien, raakt me dat heel erg.'
• FC Den Bosch-keeper Kees Heemskerk (foto boven) beleefde een nachtmerrie woensdagavond toen hij zijn club dupeerde met een enorme blunder tegen VVSB (2-3). Den Bosch werd door de amateurs uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker en dat kwam de doelman online op de nodige verwensingen te staan. (AD)

Gio gefeliciteerd!

• Hebben jullie er al zin in? Vanavond staat er een pikant treffen voor Gertjan Verbeek op het menu in de Tweede Bundesliga. De Nederlander speelt met zijn VfL Bochum tegen het SC Freiburg van Christian Streich. De twee trainers botsten in 2014, toen Verbeek (destijds trainer van 1. FC Nürnberg) weigerde de hand van Streich te schudden. Verbeek vond het gedrag van Streich tijdens de wedstrijd schaamteloos en respectloos en weigerde bij de persconferentie naast zijn collega-trainer te zitten. Eerder dit seizoen won Verbeek van Streich, maar gunden de twee elkaar geen blik waardig. Dat belooft spektakel!

Stefan, gefeliciteerd!

Mauro Zaraté maakt sinds zijn overgang van West Ham United naar Fiorentina indruk. De Argentijn droeg in de laatste wedstrijd met een fraaie treffer bij aan de 2-1 zege op Carpi. Dat resulteerde in Florence in een opvallend eerbetoon. (klik op onderstaande link om de foto te zien)

• Opvallend: Arsène Wenger heeft de spelers van Arsenal verboden met de Spaanse pers te praten in aanloop naar het Champions League-duel met FC Barcelona. Met name de Spaanse spelers Santi Cazorla, Héctor Bellerín, Nacho Monreal en Mikel Arteta waren in trek bij de Spaanse media, maar Wenger wil het absoluut niet hebben. Hij gelooft dat de interviews afdoen aan de focus van zijn spelers. Die focus zal Arsenal nodig hebben, ze wisten de laatste drie competitiewedstrijden niet te scoren, terwijl Barcelona woensdag met 7-0 Valencia vermorzelde. (Metro)

Adnan, gefeliciteerd!

• Hooggeëerd bezoek voor AZ. Real Madrid is recentelijk met een delegatie van liefst 25 man afgereisd naar Alkmaar om een kijkje in de keuken te nemen van de succesvolle jeugdopleiding. AZ ontving afgelopen seizoen de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland en dat is De Koninklijke blijkbaar niet ontgaan. In Alkmaar werden ze bijgepraat door Marijn Beuker, Olav Versloot en Bart Heuvingh. (Clubsite)

Carlos, gefeliciteerd.

Memphis Depay kan de beste buitenspeler ter wereld worden, denkt Andrei Kanchelskis. Memphis maakt een moeilijke fase door bij Manchester United, maar de Russische oud-speler van de Mancunians heeft het volste vertrouwen in de Nederlander. 'Memphis is een zeer goede speler. Hij is technisch vaardig, heeft een goede voorzet en een geweldige versnelling. Hij heeft de potentie om de beste buitenspeler ter wereld te worden.' Memphis zal naast Kanchelskis ook Louis van Gaal moeten overtuigen van zijn kwaliteiten. De 21-jarige aanvaller zit de laatste weken steevast op de reservebank. (888Sport.com)

• Als het aan Glenn Hoddle ligt, wordt Ronald Koeman de nieuwe trainer van Chelsea. De Engelsman ziet in de huidige trainer van Southampton de ideale opvolger van Guus Hiddink. 'Hij heeft het geweldig gedaan bij Southampton. Hij speelt vanuit een goede organisatie, maar geeft de spelers ook vrijheid. Dat is wat Chelsea nodig heeft. Wat hij gedaan heeft met de spelers van Southampton is echt fantastisch.' (BT Sport Football)

Zlatan Ibrahimovic en bankzitten. Het is niet echt een ideale combinatie. Wat de geniale Zweed van PSG dan doet. Kijk zelf maar!

'Je kunt natuurlijk naar Barcelona gaan, een leuke selfie met Messi maken, die op Instagram zetten, een miljoen likes scoren, en tevreden zijn met jezelf. Maar ik ben niet zo’n iemand. Ik wil wedstrijden spelen.'
Andriy Yarmolenko werd de afgelopen transferperiodes met veel Europese topclubs in verband gebacht. De Oekraïner wil echter alleen naar een club waar hij wekelijks aan spelen toekomt. (Futbol)

• Een leuke anekdote: Antonio Cassano is een speler van het type 'lastige jongen'. Zo lastig dat Fabio Capello hem in hun gezamenlijke tijd bij AS Roma (2001-2004) zelfs een tik verkocht. Dat heeft de Italiaanse oefenmeester onthuld. 'Als coach moet je respect krijgen van je spelers', licht Capello het handgemeen toe. (AS)

• En tot slot een eerbetoon aan de jarige Gheorghe Hagi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.