Cillessen heeft geen trek in Moskou of Oekraïne

Na de 3-0 uitzege op Legia Warschau ging het vizier bij Ajax al snel op PSV, dat zondag de tegenstander is. Jasper Cillessen en Ricardo van Rhijn hopen ook in Eindhoven te zegevieren en kijken vooruit naar de achtste finale van de Europa League, waarvoor vrijdag (vandaag) wordt geloot.

Vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur staat in Nyon de loting op het programma. 'Het enige wat ik persoonlijk hoop is dat je niet naar Moskou of Oekraïne moet vanwege de kou. Dat is niet ideaal als het min zoveel is. Maar dat is de enige voorkeur die ik heb. Ik speel liever in wat warmere omstandigheden', aldus Cillessen. 'Een wedstrijd in Engeland lijkt me wel mooi', voegde Van Rhijn daar aan toe.

'Een overwinning is natuurlijk het beste medicijn om weer richting een volgende wedstrijd te gaan', reageerde Van Rhijn na de wedstrijd. 'Vanaf vrijdag zullen we de volle focus op PSV hebben, hoewel we weinig rust hebben. Bij PSV hebben ook heel veel jongens weer negentig minuten in de benen.'

Achterstand
'Het is een belangrijke wedstrijd om de achterstand van de nummer drie en vier zo te houden als hij is', vervolgde de verdediger van Ajax, dat veertien punten achterstand heeft op de koploper. 'PSV is tot het bot gemotiveerd om ons een extra klap uit te delen. Zolang ze nog niet officieel kampioen zijn zullen wij alles doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen en dan zien we aan het einde van de streep wel waar we staan.'

Cillessen denkt ook dat de overtuigende zege op Legia goed is voor het zelfvertrouwen. 'Je gaat met een goed gevoel nu naar Eindhoven. AZ en Feyenoord mogen natuurlijk niet dichterbij komen omdat we die tweede plek willen vasthouden.'