Cillessen: 'De return had een formaliteit moeten zijn'

Reacties

Jasper Cillessen en Jairo Riedewald gaven met Ajax een 2-0 voorsprong tegen Rapid Wien uit handen. Het tweetal baalt van de tweede helft na het 2-2 resultaat in de derde voorronde van de Champions League.

Cillessen: 'De return had een formaliteit moeten zijn'

Cillessen toonde zich na afloop allerminst tevreden met het resultaat. 'Nee, gezien de wedstrijd hadden we het in de eerste helft af moeten maken. Dat hebben we verzuimd. De return in Amsterdam had een formaliteit moeten zijn', concludeerde de doelman voor de camera's van SBS6.

De 26-jarige sluitpost baalde van het wisselvallige spel van zijn team. 'Uit de eerste helft moeten we de goede dingen halen, maar de slordigheden moeten uit ons spel, willen we echt stappen maken', besloot Cillessen.

Jairo Riedewald vond op zijn beurt dat Ajax de genadeklap uit had moeten delen. 'In de tweede helft kom je ook nog tegen tien man te staan, toen moesten we eigenlijk meer de diepte zoeken. We bleven maar tikken om het tikken, om balbezit te houden. We moesten juist voor die derde goal gaan, ze waren rijp voor de slacht.'

De achttienjarige verdediger speelde een verdienstelijke wedstrijd in het hart van de Amsterdamse defensie. 'Je merkt dat dit een ander podium is, dit is echt Champions League-voetbal. Je ziet het in de tweede helft: als je twee keer niet oplet maken zij van 0-2 direct 2-2. In de Eredivisie gebeurt dat misschien niet, hier wordt het gelijk afgestraft.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.