Chievo verpest debuut De Boer bij Internazionale

Het Serie A-debuut van Frank de Boer bij Internazionale is mislukt. De Nerazzurri gingen zondagavond met 2-0 onderuit bij Chievo, de nummer negen van vorig seizoen.

De Boer, die nog geen twee weken geleden werd aangesteld en Inter gedurende slechts één oefenduel onder zijn hoede had, begon met vier aanvallend ingestelde spelers aan zijn eerste Serie A-duel. Spits Mauro Icardi, die eerder op de dag zijn toekomst committeerde aan Internazionale, moest in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi van voeding worden voorzien door Antonio Candreva, Éver Banega en Éder. Dat lukte alleen nauwelijks.

Internazionale had in de eerste helft weliswaar een enorm veldoverwicht, grote kansen bleven uit. Het tempo lag te laag om het hecht georganiseerde Chievo uit elkaar te spelen. Halverwege de eerste helft sprak het percentage balbezit (18 om 82) boekdelen. Verder dan een aantal schoten van afstand en een inzet van Andrea Ranocchia kwam de ploeg van De Boer evenwel niet. De grootste kans voor rust was zelfs voor Chievo. Riccardo Meggiorini verraste verdediger Miranda en rondde bijna af.

Volgende week zondag treedt Internazionale in eigen huis aan tegen Palermo.

Het leek wel of Chievo door die mogelijkheid het gevoel kreeg dat er méér dan een punt te halen viel tegen de nummer vier van het voorbije Serie A-seizoen. De thuisploeg zette na rust veel sneller druk en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. De openingstreffer in de 49ste minuut was ook de vrucht van een 'omschakelmoment'. Valter Birsa legde twee verdedigers in de luren en rondde vervolgens overtuigend af.

Een antwoord van Inter bleef uit. De voorsprong gaf Chievo nog meer het excuus om achterover te leunen, al was het zeker niet zo dat de thuisploeg zich daartoe beperkte. Inter kwam niet veel verder dan een kans van Miranda. De slimme combinaties en creatieve ingevingen om een geroutineerde verdediging als die van Chievo te verrassen bleven uit.

Ook de wissels van De Boer (onder anderen Ivan Perisic maakte zijn opwachting) boden geen soelaas. Tien minuten voor tijd maakte Birsa er zelfs 2-0 van na een knappe actie. Volgende week zondag treedt Internazionale in eigen huis aan tegen Palermo.