Chiellini en Marchisio ontbreken bij Italië in duel met Oranje

Reacties

Giampiero Ventura heeft de selectie van Italië voor het duel met het Nederlands elftal bekendgemaakt. Italië komt nagenoeg op volle sterkte naar Amsterdam voor de oefeninterland op 28 maart.

Chiellini en Marchisio ontbreken bij Italië in duel met Oranje

Georgio Chiellini ontbreekt. De Juventus-verdediger is nog niet volledig hersteld van een spierblessure. Ook ploeggenoot Claudio Marchisio is er niet bij. Hij zat bij de laatste interlandperiode nog wel bij de selectie, maar speelt lang niet meer alles bij Juventus.

Het vijfentwintigkoppige keurkorps herbergt wel de talenten Gianluigi Donnarumma (18, AC Milan), Federico Bernardeschi (23, Fiorentina) en Roberto Gagliardini (22, Internazionale). Laatstgenoemde wacht nog op zijn debuut. Daarnaast maken verdediger Leonardo Spinnazola (23, Atalanta Bergamo), doelman Alex Meret (19), die voor Serie B-club SPAL uitkomt, en rechtsback Danilo D'Ambrosio (28, Internazionale) voor het eerst hun opwachting in La Squadra Azzurra.

Voormalig Feyenoorder Graziano Pellè, tegenwoordig actief voor Shandong Luneng, zit er wederom niet bij. De laatste interland van de kopsterke spits, die gebrouilleerd is met bondscoach Ventura, dateert alweer van 6 oktober. Er is ook genoeg keus in de voorhoede: Andrea Belotti (Torino), Éder (Internazionale), Manolo Gabbiadini (Southampton) en Ciro Immobile (Lazio Roma) hebben allen wel een oproep gekregen.

Alvorens Italië op bezoek komt in De Arena, speelt het op 24 maart in de strijd om WK-kwalificatie thuis tegen Albanië. In groep G staat Italië met tien punten op de tweede plek. Dat zijn er evenveel als nummer één Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.