Chevalier dit seizoen ware talisman voor RKC Waalwijk

In de aanloop naar de twaalfde speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan RKC Waalwijk en FC Groningen tegenover elkaar in het Mandemakers Stadion.

Chevalier dit seizoen ware talisman voor RKC Waalwijk

RKC WAALWIJK - FC GRONINGEN

RKC Waalwijk won voor het eerst dit seizoen twee keer op rij in de Eredivisie zonder tegendoelpunten (4-0 thuis tegen FC Utrecht, 0-2 uit bij SC Heerenveen).

RKC-vleugelaanvaller Florian Jozefzoon maakte voor het eerst in zijn loopbaan twee goals in één duel (SC Heerenveen, 0-2) en verdubbelde zijn seizoenstotaal naar vier.

FC Groningen pakte vier punten uit zijn laatste vijf duels in de Eredivisie (W1, G1, V3).

FC Groningen speelt met vorig seizoen meegerekend al vijftien uitduels op rij niet gelijk in de Eredivisie (laatste gelijkspel was op 11 december 2011 Vitesse 0-0).

RKC-spits Teddy Chevalier is met zeven goals en vier assists verantwoordelijk voor 58 procent van de totale doelpuntenproductie (negentien goals) van de Waalwijkers.

FC Groningen-spits Genero Zeefuik scoorde dit seizoen in 1044 minuten voetbal slechts één keer (PEC Zwolle, 1-2).

FC Groningen won zes jaar geleden voor het laatst in Waalwijk (30 december 2006 0-2, goals van Koen van de Laak en Erik Nevland). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's