Chelsea zet Stoke City eenvoudig opzij

Chelsea boekte thuis een simpele overwinning op Stoke City, hoewel de uitslag (3-0) meer spektakel deed vermoeden dan er daadwerkelijk geboden werd. Door de zege is Chelsea in elk geval tot zondag, als Liverpool tegen West Ham United speelt, koploper.

In de eerste helft was Chelsea beter dan het Stoke van basisspeler Erik Pieters, maar het ontbrak de Londenaren aan creatief vermogen en grote kansen werden er dan ook nauwelijks gecreëerd. Dat kon niet los gezien worden van de absentie van Eden Hazard, die met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain van dinsdag rust kreeg.

Vlak voor rust zette Mohamed Salah (foto)een van Chelsea's weinige kansen om in een doelpunt. Een kwartier na rust namen The Blues, waar Hazard net was ingevallen, met wat fortuin verder afstand. Frank Lampards strafschop werd gekeerd door Asmir Begovic, maar in de rebound was de routinier alsnog trefzeker. De 3-0 van Willian, in de 72ste minuut, vormde de beslissing.

Chelsea (72 punten uit 33 duels) passeert door de winst Manchester City (69 uit 31) en Liverpool (71 uit 32). Stoke staat met veertig punten tiende en is daarmee ruimschoots veilig.