Chelsea vernedert Manchester United bij terugkeer Mourinho

Reacties

Chelsea heeft José Mourinho op een beschamende nederlaag getrakteerd in de Premier League. In eigen huis lieten de Londenaren niets heel van Manchester United: 4-0.

Chelsea vernedert Manchester United bij terugkeer Mourinho

Met de uitdrukking valse start krijgt United nog te veel eer voor het begin van de clash met Chelsea. Al na dertig seconden lag de bal in het doel achter David De Gea. De keeper was uitgekomen bij een pass van Marcos Alonso, alleen tastte mis. Daley Blind was Pedro uit het oog verloren en de Spanjaard was ook Chris Smalling te snel af, waardoor hij de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven.

De openingstreffer was een passend begin voor een eenzijdige eerste helft. Chelsea was feller, won veel duels en bracht United en met name Blind veelvuldig in de problemen. De linksback werd bij vlagen aan alle kanten voorbijgelopen. Chelsea profiteerde in de 21ste minuut opnieuw van defensieve wanorde bij The Mancunians. Bij een corner van Eden Hazard viel de bal voor de voeten van Cahill, die snoeihard raak knalde en Chelsea zo op 2-0 zette.

Zo stevende United wederom op puntenverlies af in de Premier League. Na de overtuigende 4-1 zege op Leicester City werd gelijkgespeeld tegen Stoke City en hield United een punt over aan de strijd met Liverpool (0-0). Heel even drongen de bezoekers na rust aan in de jacht op de aansluitingstreffer, maar de schade liep uiteindelijk alleen maar verder op voor het elftal van Mourinho, die in de Premier League nooit eerder met meer dan drie goals verschil verloor.

Dat uitgerekend Chelsea voor die primeur zorgde, maakte de oorwassing voor de Portugees die met The Blues drie keer landskampioen werd des te pijnlijker. Hazard toonde geen genade voor zijn oude manager toen hij in de 62ste minuut in het strafschopgebied werd aangespeeld. De Belg verschalkte De Gea met een schot in de verre hoek. Niet veel later moest de goalie wederom vissen, nadat N'Golo Kanté geen strobreed in de weg was gelegd toen de middenvelder richting het United-doel dribbelde. Hij bepaalde de eindstand op 4-0 met zijn eerste treffer in Londense dienst.

Manager Antonio Conte lijkt met zijn 3-4-3-formatie het perfecte systeem voor zijn Chelsea te hebben gevonden en klimt dankzij de zege op United naar een vierde plek in de Premier League. De achterstand op leiderstrio Manchester City, Arsenal en Liverpool bedraagt slechts één punt. Mourinho en co staan zevende met zes punten achterstand ten opzichte van de top.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.