Chelsea pakt koppositie na zege op tienkoppig Milan

Reacties

Chelsea heeft dinsdagavond heel goede zaken gedaan in de Champions League. De ploeg van Graham Potter won met 0-2 van AC Milan, dat lang met tien man speelde en nu moet vrezen voor het bereiken van de volgende ronde. De Italianen kregen ook goed nieuws: Dinamo Zagreb en Red Bull Salzburg kwamen in het Maksimir niet verder dan 1-1.

Chelsea pakt koppositie na zege op tienkoppig Milan
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Het eerste belangrijke moment werd meteen een sleutelsituatie in de wedstrijd. Fikayo Tomori werd na ruim een kwartier in San Siro van het veld gestuurd nadat hij Mason Mount vasthield. De rode kaart tegen zijn oude club was een erg zware straf, zeker in combinatie met een strafschop. Jorginho benutte het buitenkansje. Olivier Giroud, nog een voormalig Chelsea-speler in Milan-dienst, kreeg een aardige kopkans om de tien Italianen langszij te brengen. De Fransman mikte net naast.

Iets na het half uur werd de wedstrijd eigenlijk al beslist door een treffer van Pierre-Emerick Aubameyang. De man uit Gabon was het eindstation van een fraaie Londense aanval, afgesloten met een goal van Auba na een fijn passje van Mount. Mount wilde zelf ook graag scoren, maar zijn schot met links werd gepareerd door Milan-keeper Ciprian Tatarusanu. Conor Gallagher raakte na rust het zijnet, hetgeen aantoonde: in de modehoofdstad bleef het een eenzijdige wedstrijd.

Sergiño Dest miste na een uur dé kans om Milan terug in de wedstrijd te helpen. De Almeerder kwam rechts in het strafschopgebied aan de bal, maar zijn afronding was wild en vloog naast. De thuisclub kon daarna niet meer gevaarlijk worden. Chelsea speelde de wedstrijd rustig uit, deelde hier en daar nog een speldenprikje uit, en stapte uiteindelijk tevreden met 0-2 van het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
1 - 1
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

In het Maksimir werd de eerste aanval voor Red Bull Salzburg gelijk een doelpunt. Nicolas Seiwald kreeg na een Oostenrijkse aanval de bal aan de rechterkant, werd onvoldoende gedekt door de Kroatische defensie en schoot vanaf een meter of dertien zuiver in de hoek. De gelijkmaker van Dinamo volgde al snel, maar werd afgekeurd wegens buitenspel.

Even later was het wél echt raak voor de blauwhemden. Robert Ljubicic scoorde met een afstandsschot, via een Salzburg-been. De VAR ging opnieuw kijken, maar deze keer oordeelde de arbitrage gunstig voor Dinamo. In de tweede helft kreeg Salzburg de betere mogelijkheden. Luka Sucic trof de bovenkant van de lat, Seiwalt kwam ook in de buurt van een tweede treffer. Die kwam er echter niet, want ook Dinamo trof bij de grootste kans het aluminium.

Door de puntendeling blijft de poule onverminderd spannend. Chelsea gaat aan de leiding met zeven punten, Salzburg volgt met zes stuks en Milan en Dinamo hebben er elk vier.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.