Chelsea mist steunpilaar Cech in cruciale fase

Reacties

José Mourinho moet het in de beslissende fase van het seizoen stellen zonder zijn doelman Petr Cech. De manager van Chelsea liet na het halve finale-duel met Atlético Madrid (0-0) weten dat het seizoen er voor de Tsjech op zit.

Chelsea mist steunpilaar Cech in cruciale fase

'Het seizoen van Cech (foto) is afgelopen. Hij komt niet meer in actie, maar ik hoop dat hij straks feest kan vieren met ons', laat Mourinho weten aan Sky Sport Italia. De ervaren doelman moest zich al vroeg in de wedstrijd laten vervangen toen hij verkeerd terecht kwam op zijn schouder. Volgens diverse media is de schouder van Cech uit de kom geraakt.

In Madrid werd Cech vervangen door de 41-jarige Mark Schwarzer. Onder de indruk van de plotselinge wissel was de ervaren sluitpost allerminst. 'Ik had weinig tijd om na te denken toen ik moest vinallen', aldus Schwarzer. 'De ploeg stond voor een zware opgave. We hebben misschien niet veel kansen gecreeërd, maar we hebben verder prima gespeeld.'

Volgende week valt de beslissing in Londen voor een plaats in de finale van de Champions League. Mourinho moet het sowieso stellen zonder Cech en de geschorsten John Obi Mikel en Frank Lampard, terwijl Atlético aanvoerder Gabi mist vanwege een schorsing.

Daarnaast is het meespelen van John Terry voorlopig nog een vraagteken. De aanvoerder van Chelsea moest naar de kant vanwege een enkelkwetsuur. Mourinho: 'Hoe het met Terry gaat? Ik weet het niet, maar hij is wel onze captain. Hem verliezen, terwijl we geen verdedigers op de bank hadden, was zwaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.