VI Live: Champions League-avond in vogelvlucht

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Champions League-avond in vogelvlucht

Hierbij is de VI LIve voor vanavond ten einde.

22.42 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID – CHELSEA 0-0
Alles ligt nog open zullen we maar zeggen... Atlético dicteerde in Madrid, maar durfde niet alle remmen los te gooien tegen het ultra defensieve Chelsea. De Londenaren speelden met negen man vlak voor het doel van de 41-jarige sluitpost Mark Schwarzer, met Fernando Torres als eenzame spits.

Chelsea moet het volgende week in de return op Stamford Bridge stellen zonder de geschorsten John Obi Mikel en Frank Lampard, terwijl Diego Simeone geen beroep kan doen op zijn aanvoerder Gabi. Of Chelsea in Londen een beroep kan doen op de geblesseerden Petr Cech en John Terry is vooralsnog afwachten.

22.37 uur: ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
Chelsea mag vlak voor tijd aanleggen voor een directe vrije trap. De inzet van David Luiz gaat ruim over, waardoor de spaarzame kans van Chelsea uitloopt op niets.

22.26 uur: ATLÉTICO MADRID - CHELSEA
Arda Turan is dichtbij de openingstreffer! De Turkse middenvelder kan vrij inkoppen bij de tweede paal, maar zijn inzet gaat rakelings naast het doel van Mark Schwarzer.

22.22 uur: ATLÉTICO MADRID - CHELSEA
Ook John Obi Mikel (Chelsea) en Gabi (Atlético Madrid) missen de return op Stamford Bridge. Beide spelers krijgen geel vanwege commentaar op de leiding. Aanleiding was de handsbal van Frank Lampard. De overtreding wordt bestraft met een vrije trap zonder dat Lampard zijn tweede gele kaart krijgt voorgehouden.

22.19 uur:  ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
Andre Schürrle vervangt de geblesseerde John Terry. De aanvoerder van Chelsea verstapt zich en kan het duel niet volmaken. Door het inbrengen van middenvelder Schürrle verkast David Luiz naar de laatste linie.

22.11 uur: ATLÉTICO MADRID - CHELSEA
Frank Lampard krijgt de gele kaart van scheidsrechter Jonas Eriksson en mist de return in Londen. De Engelsman begaat een forse overtreding op invaller Arda Turan. De Turkse spelverdeler kwam vlak daarvoor in de ploeg voor Diego.

21.53 uur: ATLÉTICO MADRID - CHELSEA
Chelsea trapt af voor de tweede helft. Nog geen mutaties, al lopen David Villa en Arda Turan al wel warm namens de thuisploeg. Kiest trainer Diego Simeone voor de aanval of overheerst het gevoel van het niet willen verliezen?

21.36 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID – CHELSEA 0-0
Weinig spannende momenten voor beide doelen. Defensief zit het zowel bij Atlético Madrid als Chelsea goed in elkaar, al komt dat de amusementswaarde van de eerste 45 minuten niet ten goede. De Madrilenen dringen iets meer aan, maar voorlopig blijft het bij een paar schoten uit de tweede lijn.

21.18 uur: ATLÉTICO MADRID - CHELSEA
De eerste halve finale tussen de Spaanse en Engelse grootmacht is ruim een half uur onderweg. Beide ploegen tasten elkaar af. Grote kansen zijn er tot dusver niet, al is Mario Suárez dichtbij met een verraderlijk schot.

Misschien is het akkefietje tussen John Terry en Diego Costa wel het meest opvallende.

21.04 uur:  ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
Slecht nieuws voor Chelsea. Doelman Peter Cech komt verkeerd neer en vraagt direct om een wissel. De 41-jarige Mark Schwarzer vervangt de Tsjech, die te veel last heeft van zijn rechterarm. Schwarzer is de oudste speler in de knockout-fase van de Champions League. Saillant detail: Atlético-doelman Thibaut Courtois was nog niet geboren toen Schwarzer in 1990 debuteerde als prof bij de Australische club Marconi Stallions.

De aftocht van Chelsea-doelman Petr Cech. Links op de foto maakt Mark Schwarzer zijn opwachting.
De aftocht van Chelsea-doelman Petr Cech. Links op de foto maakt Mark Schwarzer zijn opwachting.

20.45 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
We zijn begonnen in een kolkend Vicente Calderón! Chelsea gaat voor de derde finaleplaats op rij van een Europees toernooi. In 2012 won Chelsea ten koste van Bayern München de Champions League. Een jaar later volgde, na de winst op Benfica, de eindzege in de Europa League. Atlético hoopt na de eindzeges van 2010 en 2012 in de Europa League op succes in het miljoenenbal. Nooit eerder wonnen de rood-witten van Madrid de Champions League.

Atletico Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario, Gabi; Koke, Raúl García, Diego; Diego Costa.
Chelsea:
Cech; Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole; David Luiz, Mikel, Lampard; Ramires, Torres, Willian.

19.57 uur: ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
Ook een Nederland tintje tijdens de eerste halve finale tussen de Engelse en Spaanse grootmacht. Nathan Aké en Marco van Ginkel zitten op de reservebank bij Chelsea. De 21-jarige Van Ginkel, hersteld van een kniekwetsuur, kan voor het eerst sinds 24 september 2013 minuten maken voor Chelsea. Bij de Madrilenen geen landgenoten, maar wel een oude bekende. Voormalig Ajax-verdediger Toby Alderweireld zit op de bank bij Atlético.

Marco van Ginkel in gesprek met manager José Mourinho (archieffoto).
Marco van Ginkel in gesprek met manager José Mourinho (archieffoto).

19.46 uur: ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
Ook de opstelling van Chelsea is bekend. Manager José Mourinho moet het zoals bekend stellen zonder de geschorste Branislav Ivanović en de aanvallers Eden Hazard en Samuel Eto'o. Hazard is niet voldoende hersteld van een kuitblessure, terwijl de Kameroener achterbleef in Londen vanwege knieproblemen. In Madrid worden Hazard en Eto'o vervangen door Willian en Fernando Torres, de aanvaller die opgroeide bij Atlético en daar nog samenspeelde met trainer Diego Simeone.
Opstelling Chelsea: Cech; Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole; Mikel, David Luiz, Lampard; Ramires, Torres, Willian.

19.45 uur: ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
De opstelling van Atlético Madrid is bekend. Atlético begint, zoals verwacht, met Diego Costa in de punt van de aanval, gesteund door Diego. Verder staat Chelsea-huurling Thibaut Courtois in het doel. Atlético huurt Courtois van de Londense topclub en sprak bij het sluiten van die overeenkomst af dat de doelman niet tegen Chelsea mag spelen. De UEFA stelde dat dit vanwege de reglementen van de Champions League niet geldig is.
Opstelling Atlético Madrid: Thibaut Courtois; Juanfran, Miranda, Diego Godín, Filipe Luís; Mario, Gabi, Koke, Raúl García, Diego; Diego Costa.

19.44 uur: ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
Een bijzonder weerzien voor Fernando Torres! De Spaanse centrumspits groeide op bij Atlético Madrid alvorens hij de overstap maakte naar de Premier League, waar hij uitkwam voor Liverpool en nu Chelsea. Hieronder enkele fraaie beelden van El Niño, Het Kind.

19.43 uur: ATLÉTICO MADRID – CHELSEA
Het belooft een mooi duel te worden in Madrid. Aan de kant van Atlético moet u zeker Diego Costa in de gaten gaan houden…. Dat zullen ze bij Chelsea sowieso doen!

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.