Chelsea levert Vitesse met Solanke gewenste versterking

Reacties

Chelsea heeft bevestigd dat het Dominic Solanke heeft verhuurd aan Vitesse. De zeventienjarige spits trainde vandaag al mee met de Arnhemmers. Vitesse meldt dat Solanke in afwachting van de administratieve procedure bij de FIFA de komende weken nog niet speelgerechtigd is.

Chelsea levert Vitesse met Solanke gewenste versterking

Solanke, die vorig jaar een profcontract tekende bij Chelsea, is een spits die ook op de vleugel en als nummer tien uit de voeten kan. Vorig jaar was hij nog topscorer in de door Chelsea gewonnen UEFA Youth League, met twaalf doelpunten in negen wedstrijden. Door de komst van Solanke lijkt de rol van Abiola Dauda in Arnhem uitgespeeld. De Nigeriaanse aanvaller is volledig uit beeld en schuift nog een plekje verder op in de pikorde.

Trainer Peter Bosz liet vorige week in VI al weten op Chelsea te rekenen als het ging om een aanvallende versterking. 'Ik ben nog wel op zoek naar de ideale invulling', liet de trainer weten. 'Vorig jaar is gebleken hoe belangrijk Betrand Traore voor ons op die positie was. Dat willen we goed invullen. We zijn nog op zoek. Binnen of buiten de selectie? Het is bekend dat er geen geld is om spelers aan te trekken. Dan ben je toch afhankelijk van Chelsea en ik weet niet of dat mogelijk is.'

Solanke, die volgende maand achttien wordt, staat niet alleen bekend om zijn productiviteit in diverse jeugdelftallen. In oktober vorig jaar vestigde hij de aandacht op zich door op zeventienjarige leeftijd de jongste speler ooit namens Chelsea in de Champions League te zijn. In het gewonnen groepsduel met Maribor (6-0) speelde hij de laatste achttien minuten mee.

Solanke wordt de vijfde speler van Chelsea die deze zomer de overstapt maakt naar Vitesse. Eerder al huurden de Arnhemmers Lewis Baker, Isaiah Brown, Nathan en Danilo Pantic van de Londenaren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.