Chelsea koploper na eenvoudige zege op West Ham

Na rust drukte Chelsea het overwicht uit in een duidelijke zege op West Ham United en de ploeg pakt de eerste plaats in de Premier League. Bolton Wanderers haalde uit tegen Wigan Athletic en Wolverhampton Wanderers deed goede zaken in het degradatieduel met Burnley.

Chelsea-West Ham United 4-1Alex had weer eens een basisplaats bij Chelsea. De voormalige PSV'er zette zijn ploeg na een kwartier op het juiste spoor. De Braziliaan zag zijn goede vrijlopen beloond met een afgemeten voorzet van Florent Malouda, 1-0. Na een half uur kwam West Ham United op gelijke hoogte door een prachtige pegel van Scott Parker.

Na rust ontwikkelde de thuisploeg meer druk en de stadsgenoten bezweken na 56 minuten. Wederom Malouda verzorgde de voorbereiding en nu was het Didier Drogba die van dichtbij binnen tikte. Een kwartier voor tijd was het uitblinker Malouda zelf die zich op het scorebord schoot. De Franse buitenspeler kapte zich goed vrij en drukte droog af.

In de slotfase zorgde Drogba met zijn tweede goal voor de 4-1 eindstand. De Ivoriaan was er als de kippen bij toen West Ham-goalie Robert Green een schot van Frank Lampard moest lossen. Chelsea passeert Manchester United, The Red Devils spelen zondag tegen Fulham. De ploeg van Alex Ferguson kan weer de eerste plaats heroveren, maar hebben dan wel een wedstrijd meer gespeeld.

Stoke City-Aston Villa 0-0Aston Villa kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Stoke City en deed daarmee slechte zaken in de strijd om de vierde plaats. Een winnaar verdiende het matige duel ook niet. Kansen waren schaars en beide ploegen kozen voor defensieve stellingen. Stilian Petrov was nog het meest dichtbij een treffer. De Bulgaar zag zijn inzet echter gekeerd door Stoke-goalie Thomas Sørensen.

Birmingham City-Everton 2-2Na 22 minuten zat Everton op rozen. De ploeg had toen al twee keer gescoord. Victor Anichebe schoot hard raak en Yakubu rondde een prachtige pass van Steven Pienaar doeltreffend af. Cameron Jerome vond echter de aansluiting voor Birmingham. Na rust tekende Craig Gardner voor de gelijkmaker.

Bolton Wanderers-Wigan Athletic 4-0Bolton Wanderers was heer en meester in het duel met Wigan Athletic. De ploeg neemt nog verder afstand van de degradatiezone en Wigan moet zich na het verlies ernstig zorgen gaan maken. Na tien minuten profiteerde Johan Elmander van defensief geklungel bij de bezoekers en zette zijn ploeg op het juiste spoor. Vlak na rust verdubbelde Kevin Davies de score via een strafschop. Kort daarop kwam Bolton op 3-0 na een wonderschone actie en dito afronding van Fabrice Muamba. Het slotakkoord kwam van Matthew Taylor die hard raak schoot.

Burnley-Wolverhampton Wanderers 1-2Het degradatieduel tussen Burnley en Wolverhampton Wanderers kende de bezoekende club als winnaar. Na 26 minuten zat Matt Jarvis tussen een slappe terugkopbal van Tyrone Mears op zijn keeper Brian Jensen. Ook bij de tweede goal van The Wolves kreeg het elftal hulp van Burnley. Een schot van Adlène Guédioura werd door Clarke Carlisle van richting veranderd en liet Jensen kansloos. Een kwartier voor tijd bracht Steven Thompson met een kopbal de spanning weer terug in de wedstrijd, maar de ideeën van Burnley waren te matig om nog een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen.