Chelsea-huurling Miazga via Gold Cup terug bij Vitesse

Reacties

Matt Miazga komt ook dit seizoen uit voor Vitesse. De Arnhemmers melden vrijdagmiddag dat de Amerikaanse verdediger opnieuw een jaar wordt gehuurd van Chelsea, dat zodoende alweer vier spelers heeft gestald bij de bekerwinnaar.

Chelsea-huurling Miazga via Gold Cup terug bij Vitesse

Miazga groeide in de tweede helft van vorig seizoen uit tot basisspeler bij Vitesse en trainer Henk Fraser liet in de voorbereiding daarom al weten de 22-jarige mandekker er graag weer bij te hebben. Die wens is nu in vervulling gegaan. Daarmee is de drievoudig international na Fankaty Dabo, Charlie Colkett en Mason Mount de volgende Chelsea-huurling in de Arnhemse selectie.

Eerder deze week won Miazga met de VS nog de Gold Cup, toch sluit hij per direct aan bij Vitesse. 'We wilden Matt graag nog een jaar in onze selectie hebben en op deze manier hebben we ook de posities in de defensie dubbel bezet. Dat hij weer voor ons gekozen heeft én direct na de Gold Cup wilde aansluiten kenmerkt zijn mentaliteit', zegt technisch directeur Mo Allach.

Miazga kijkt met veel plezier terug op zijn eerste jaar bij Vitesse. 'Ik voelde me heel erg welkom en we hebben met z'n allen historisch succes geboekt. Dat succes wil ik komend seizoen uitbouwen en mijzelf blijven ontwikkelen. Daarom ben ik ook zo snel mogelijk teruggekomen na het winnen van de Gold Cup. We gaan met z'n allen strijden voor de tweede prijs in de historie van de club.'

Daarmee doelt Miazga, die gaat spelen met rugnummer 5, ongetwijfeld op de Johan Cruijff Schaal. Volgende week zaterdag gaat Vitesse op bezoek bij landskampioen Feyenoord voor de seizoensouverture. De Arnhemmers kunnen vooralsnog over tien aanwinsten beschikken richting hun eerste officiële wedstrijd. Bekijk in ons transferoverzicht alle mutaties bij Vitesse..

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.