Heerlijke ontknoping bezorgt VS de Gold Cup

De Verenigde Staten hebben in de nacht van woensdag op donderdag beslag gelegd op de Gold Cup. Een late goal van Jordan Morris bracht het land in extase.

De VS ging als topfavoriet de wedstrijd tegen het verrassend sterke Jamaica in, maar had het in de eerste helft lastig. In een bij vlagen bikkelharde wedstrijd waren de kansen schaars. Het was dan ook geen verrassing dat de 1-0, op slag van rust, uit een spelhervatting kwam. Jozy Altidore (ex-AZ) schoot een vrije trap fraai in de bovenhoek.

Ook de gelijkmaker viel uit een spelhervatting. Vijf minuten na rust stond Morris te slapen bij een hoekschop, waardoor zijn directe tegenstander Je-Vaugn Watson, actief in de Amerikaanse competitie, de 1-1 maakte. Verlenging leek aanstaande, tot Morris zijn eerdere fout in de 88ste minuut volledig goedmaakte.

De middenvelder kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, maar aarzelde vanaf vijftien meter geen moment en schoot snoeihard raak: 2-1. Dat doelpunt leverde de VS voor de zesde keer in de historie van het land de Gold Cup op.