Chelsea houdt zich aan FFP-regels ondanks miljoenenverlies

Reacties

Hoewel Chelsea de recordomzet van het seizoen 2013/14 op enkele miljoenen na heeft benaderd tijdens de afgelopen jaargang, heeft de Premier League-club op weg naar de landstitel een verlies gedraaid van 23,1 miljoen pond (32,9 miljoen euro).

Chelsea houdt zich aan FFP-regels ondanks miljoenenverlies

Chelsea meldt op de eigen website dat na voor de regelgeving van Financial Fair Play relevante aanpassingen break-even draait. Bij de financiële toetsingsmethode van de Europese voetbalbond (UEFA) wordt puur naar voetbalgerelateerde inkomsten en uitgaven gekeken. The Blues houden zich naar eigen zeggen sinds de invoering van het systeem in 2011/12 aan de regels.

Dat zal ook volgend seizoen waarschijnlijk het geval zijn. De huidige nummer vijftien van Engeland verwacht in het boekjaar 2015/16 de recordomzet van 456 miljoen euro wél te verbeteren wegens verbeterde sponsorcontracten en verhoogde inkomsten uit de marketpool van de Champions League. Afgelopen boekjaar bedroeg de omzet omgerekend 448 miljoen euro.

Chelsea-voorzitter Bruce Buck (foto) is trots op de financiële situatie van Chelsea. 'Het was het afgelopen jaar een voornaam doel om ons aan de regels van FFP te houden. Dat we de op een na hoogste omzet in de clubhistorie laten noteren, ondanks de uitschakeling in de achtste finale van de Champions League, betekent dat het zakelijke gedeelte van de club robuust is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.