Chelsea en Terry blijven bakkeleien over contract

Reacties

John Terry heeft de woorden van Guus Hiddink over zijn contract tegengesproken. Zo blijft de toekomst van het Chelsea-boegbeeld een publiekelijk onderwerp dat vooral in Engeland veel stof doet opwaaien.

Chelsea en Terry blijven bakkeleien over contract

De 35-jarige Terry bracht eind januari naar buiten dat Chelsea zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Hiddink reageerde vervolgens snel door te stellen dat de deur voor Terry nog niet dicht was. Volgens de Nederlandse manager wilde de club blijven praten met haar aanvoerder. De Londense club stelde ook dat een langer verblijf van Terry helemaal niet uitgesloten is.

Terry benadrukte zondag nogmaals dat daar voorlopig geen sprake van is. 'Er is op dit moment geen communicatie tussen de club en mij', aldus de Engelsman tegen Sky Sports. En dat ligt niet aan hem, gaf de verdediger nog maar eens aan: 'Ik heb heel duidelijk gemaakt dat ik wilde blijven.'

Terry stond dit seizoen in de competitie in twintig van de 25 wedstrijden in de basis. Hiddink gaf eerder nog aan hoe belangrijk de verdediger voor zijn ploeg is: 'Hij is fit en traint scherp. Hij is van meerwaarde dankzij zijn houding en kwaliteiten.'

De supporters van Chelsea lieten zondag duidelijk blijken hoe ze tegen de situatie aankijken, er hingen verschillende spandoeken in Stamford Bridge die aangaven dat Terry bij hun club moet blijven.

Chelsea speelde zondag met Terry in de basis met 1-1 gelijk tegen het Manchester United van Louis van Gaal. De verdediger verdiende bijna een penalty door de bal tegen de arm van Daley Blind aan te schieten (foto). 'Een duidelijke penalty', volgens de routinier, die echter ook eerlijk was: 'Als het andersom was, had ik dat zeker niet gezegd', besloot de Engelsman, die zag hoe Diego Costa in de ultieme slotfase nog een punt veiligstelde voor de Londenaren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.