Chelsea en Hiddink geven in slotfase zege weg tegen Stoke

Reacties

Hoewel Guus Hiddink als manager van Chelsea nog altijd ongeslagen is in de Premier League, zal hij met de nodige teleurstelling terugkijken op het thuisduel met Stoke City. In de slotfase kwam de werkgever van Erik Pieters en Ibrahim Afellay immers terug tot 1-1.

Chelsea en Hiddink geven in slotfase zege weg tegen Stoke

Met het belangrijke Champions League-duel met Paris Saint-Germain in het achterhoofd posteerde Hiddink Cesc Fabregas op de bank. Diego Costa was lichtgeblesseerd en behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

In de beginfase had Chelsea weliswaar een overwicht, maar bleef het qua kansen bij een schot van Willian. Stoke beet ook geregeld van zich af. Eerst schoot Afellay zelf en daarna bediende hij met buitenkant rechts Mame Biram Diouf. De Senegalees verprutste de kans door over te schieten. Diouf was daarna dicht bij een treffer met een volley, maar opnieuw had hij zijn vizier niet op scherp staan.

Op slag van rust was het Chelsea dat toch nog op voorsprong kwam. Bertrand Traore, die in de basis mocht starten, mocht aannemen, draaien en schitterend raak schieten (foto midden). De voormalige Vitesse-aanvaller werd daarbij aangespeeld door een andere ex-speler van de Arnhemmers: Nemanja Matic.

Na rust kregen beide ploegen kansen, maar hadden Gary Cahill en Xherdan Shaqiri aanvankelijk moeite bij het afronden. Chelsea gaf weinig weg en leek de zege over de streep te gaan trekken, maar in de slotfase dwong Stoke nog een punt af. Een voorzet van Shaqiri werd door doelman Thibaut Courtois precies voor het hoofd van Diouf gebokst. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om de eindstand te bepalen: 1-1.

Door het weggeven van de voorsprong verzuimde Chelsea voor de vierde keer op rij te winnen in de Premier League. Ook Stoke had tot vandaag al drie keer op rij gewonnen. Hoewel Chelsea voornamelijk teleurgesteld zal zijn, zijn de Londenaren al wel dertien competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Twaalf daarvan waren onder leiding van Hiddink, die daarmee een clubrecord neerzette (eerste manager die zijn eerste twaalf competitieduels verstoken bleef van een nederlaag) .

Chelsea is voorlopig tiende, met negen punten achterstand op nummer vijf West Ham United. Stoke heeft drie punten meer en is zevende. Chelsea krijgt woensdag al de kans om revanche te nemen. Dan wacht immers het weerzien met PSG in de achtste finale van de Champions League. In Parijs werd nog met 2-1 verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.