Chelsea boekt solide thuiszege op Wolverhampton

Koploper Chelsea fonkelde niet tegen Wolverhampton Wanderers, maar controleerde het thuisduel en boekte een degelijke zege. Sunderland was te sterk voor Aston Villa, Johan Elmander redde een punt voor Bolton Wanderers.

Chelsea-Wolverhampton Wanderers 2-0 De thuisclub kwam halverwege de eerste helft na een mooie aanval aan de leiding via Florent Malouda (foto). Hij werd goed bediend door Yuri Zhirkov - die de bal van Nicolas Anelka had gekregen - en schoot met rechts binnen.

Koploper Chelsea speelde geen grootse wedstrijd maar had voldoende controle. Coach Carlo Ancelotti zag dat de Portugese verdediger José Bosingwa na langdurig blessureleed moeiteloos aanhaakte bij het niveau van zijn ploeggenoten.

Negen minuten voor tijd stelde Salomon Kalou de winst voor de Londenaren veilig. De voormalige Feyenoorder tikte van dichtbij binnen. Chelsea blijft koploper met 22 punten uit negen duels. Bolton Wanderers verlaat de subtop door het verlies.

Sunderland-Aston Villa 1-0 Aston Villa was al na drie minuten gevaarlijk, Stewart Downing schoot van dichtbij op de paal. De thuisploeg nam het initiatief over en kwam na 24 minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Villa-verdediger Richard Dunne die de bal hard achter zijn doelman werkte.

De bezoekers uit Birmingham konden de fraaie puntendeling met Chelsea (0-0) van vorige week geen vervolg geven. Sunderland had veel meer balbezit en bij Villa kwam het gebrek aan offensieve daadkracht pijnlijk aan het licht. Kansen kreeg de club wel, maar onder anderen Emile Heskey faalde in de afwerking. West Bromwich Albion-Fulham 2-1Fulham begon met Moussa Dembélé in het basisteam en hij zag WBA-doelman Scott Carson na acht minuten een ongelukkig eigen doelpunt maken: 0-1. Youssouf Mulumbu zette de thuisploeg na ruim een kwartier met een geplaatst schot op gelijke hoogte.

Vijf minuten voor rust bracht oud-FC Utrecht-speler Jean Antoine Fortuné WBA van dichtbij op voorsprong en 2-1 zou de eindstand zijn. Fulham had in de tweede helft weliswaar een overwicht en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar miste het geluk in
de afronding. Birmingham City-Blackpool 2-0De thuisploeg had een duidelijk overwicht en zag de superioriteit beloond met de openingstreffer van verdediger Liam Ridgewell. Na 36 minuten kopte hij van dichtbij binnen. Tien minuten na rust besliste de Servië Nikola Zigic het duel: 2-0.

Aan de kant van de thuisploeg speelde de Alexander Hleb een opvallende rol. De Wit-Rus, ooit uitkomend voor Arsenal, was bij veel aanvallen betrokken en liet zien nog altijd over veel kwaliteit te beschikken. Birmingham City kruipt door de zege richting middenmoot, terwijl Blackpool - vóór het duel tiende op ranglijst - terrein verliest. Wigan Athletic-Bolton Wanderers 1-1 De Colombiaan Hugo Rodallega was voor rust al een aantal keer gevaarlijk en tekende na een uur voor de openingstreffer van Wigan Athletic. Het was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, want Wigan was de betere partij.

Toch hield de thuisploeg slechts een punt over aan de wedstrijd. De Zweed Johan Elmander, ex-Feyenoord, werkte de bal met nog 25 minuten te spelen laag het doel in. Daardoor blijft Bolton zijn plaats in de subtop houden. Wigan Athletic ziet de degradatiegrens.