Aston Villa houdt Chelsea opnieuw van overwinning

Chelsea speelde minder goed dan gebruikelijk en miste daardoor de kracht en de kwaliteit om te breken met de moeizame reeks bij Aston Villa (0-0).

Aston Villa was in de laatste twaalf ontmoetingen in Birmingham slechts één keer het haasje tegen Chelsea. Opnieuw kwamen The Villans goed voor de dag tegen The Blues. Met iets meer geluk was een overwinning de thuisploeg ten deel gevallen.

Aston Villa begon sterk aan de wedstrijd. Stephen Ireland en John Carew zetten de Chelsea-defensie in de eerste vijf minuten aan het denken. In de tweede helft kwamen de gasten beter in het spel, waarbij Branislav Ivanovic en Nicolas Anelka de pech hadden het aluminium te raken. Maar op dat punt was ook Villa ongelukkig. Ciaran Clark raakte de paal, terwijl Nigel Reo-Coker in de laatste minuut de uitgelezen kans op de winnende treffer om zeep hielp.