Chelsea-boegbeeld Ivanovic (36) staat voor rentree in Premier League

Reacties

Branislav Ivanovic staat na zijn vertrek bij Zenit Sint-Petersburg voor een terugkeer naar de Premier League. West Bromwich Albion hoopt de verdediger nog deze zaterdag te kunnen presenteren.

Chelsea-boegbeeld Ivanovic (36) staat voor rentree in Premier League
© Pro Shots

Ivanovic is inmiddels 36 jaar oud, maar heeft in Rusland bewezen dat hij zeker nog niet versleten is. Zo was hij in het afgelopen seizoen nog regelmatig basisspeler en aanvoerder bij Zenit. Zijn aflopende contract werd niet verlengd en Ivanovic staat nu voor een verrassende overstap naar West Bromwich Albion, dat in het afgelopen seizoen als nummer twee van het Championship promoveerde naar de Premier League.

Op het hoogste niveau in Engeland heeft Ivanovic zoals bekend al veel ervaring. De Serviër speelde in negen jaar tijd 261 Premier League-wedstrijden voor Chelsea en won de Engelse competitie drie keer. 'We kennen hem allemaal', zei West Bromwich-manager Slaven Bilic tegen de Engelse pers. 'Van zijn tijd bij Chelsea, maar ik weet ook wat hij in Rusland heeft gedaan. Hij heeft daar echt heel goed gespeeld en was aanvoerder. Zijn komst is nabij, hopelijk kunnen we het in de aankomende uren afronden.'

Ivanovic, die ook in verband werd gebracht met Everton, kan als rechtsback en als centrumverdediger uit de voeten. Bilic benadrukt dat hij de routinier centraal in zijn defensie wil laten spelen. West Bromwich begint het seizoen in de Premier League zondag met een thuiswedstrijd tegen Leicester City; Ivanovic zal er dan in ieder geval nog niet bij zijn. Op zaterdag 26 september spelen The Baggies tegen Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.