Chaos in Roemenië: FCSB stapt naar CAS om titel te claimen

Reacties

FC FCSB stapt naar het internationale sporttribunaal CAS met als doel alsnog tot kampioen van Roemenië gekroond te worden. Door twijfels over het reglement ziet de nummer twee van de competitie mogelijkheden.

Chaos in Roemenië: FCSB stapt naar CAS om titel te claimen

Op basis van het onderlinge resultaat in de play-offs is FC Viitorul Constanta, de ploeg van trainer en clubeigenaar Gheorghe Hagi (foto), zaterdag kampioen geworden. De koploper heeft evenveel punten als nummer twee FCSB (het voormalige Steaua Boekarest), dat inclusief de reguliere competitie wel het voordeel heeft als het gaat om het onderlinge resultaat.

Juist dat zorgt nu voor de onduidelijkheid. In de reglementen staat niet specifiek dat alleen play-offwedstrijden tellen, dus stapt FCSB nu naar het CAS. De Roemeense voetbalbond heeft Viitorul wel al aangewezen als kampioen. FCSB-eigenaar Gigi Becali heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop voor zijn club, zo vertelde hij Digi Sport: 'Wij zijn de kampioen, honderd procent. We gaan naar het CAS in Lausanne en zij geven ons de titel.'

Het is een volgend discutabel hoofdstuk in het Roemeense voetbal. In de afgelopen periode kwam al de ene na de andere Nederlandse voetballer terug uit Roemenië met verhalen over de wantoestanden. VI dook dieper in de materie en ontdekte een door en door rot voetballand. Lees op VI PRO alles over de problematiek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.